23 Октомври, 2015 12:53 748 0

Хвърлиха пиратки в дома на кандидат за кмет

  • хвърлиха-
  • пиратки-
  • дома-
  • кандидат-
  • кмет

Прокуратурата образува досъдебно производство

Образувано е досъдебно производство за извършено нападение срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското с. Камен, съобщиха от Районна прокуратура – Сливен.

Във връзка с разпространена в медиите информация за извършено нападение с взривно устройство срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското с. Камен, прокуратурата уточнява следното:

При извършения непосредствено след получаване на сигнала оглед на местопроизшествие от страна на органите на ОДМВР – Сливен и свързаните с него последващи действия по разследването e установенo, че по прозорец на жилището е хвърлен камък с прикрепена към него едно или повече пиротехническо изделие тип „пиратка“. Вследствие на това е счупен прозорец на дома, а 71-годишна съпруга на кандидат-кмета е получила наранявания в областта на главата. Настанена е в областната болница в гр. Сливен без опасност за живота, със съмнения за фрактура на лявата ръка.

Районна прокуратура – Сливен е образувала досъдебно производство за хулиганство, извършено с особена дързост. Издирва се извършителят на престъплението. Назначени са съдебно-медицинска експертиза за вида и характера на телесната повреда на съпругата на кандидата за кмет. Назначена е и техническа експертиза за конкретния вид и мощност на пиротехническото изделие. Разпитват се свидетели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА