Last news in Fakti

1 Декември, 2012 14:11 1 973 1

Разкриха близнаци извършили поредица от взломни кражби

  • близнаци-
  • взломни кражби-
  • разкриха

Разкриха извършителите на поредица от взломни кражби. 37-годишният И.Т. е задържан в столицата, където направил опит да се укрие. Наложена му е постоянна мярка „задържане под стража“.

При полицейска операция на криминалисти от Своге, със съдействието на служители от столичното Второ РУП, вчера в София е задържан един от двама братя, извършили поредица от взломни кражби. Близнаците влезли в полезрението на полицията след подаден на 6 ноември сигнал за разбита и ограбена къща в махала „Клена” в Своге, от която били откраднати храна и напитки. При огледа криминалистите открили следи от извършителите и предприели действия по установяването им. Две седмици по-късно бил подаден сигнал за взломена къща и в с. Церецел, откъдето били отнети битови вещи, инструменти, дрехи и бензин.

Проведените действия по разследването в хода на досъдебното производство насочили подозренията на криминалистите към евентуалните извършители. Установено е, че братята обикновено правели ударите си заедно. Те набелязвали и разбивали необитаеми къщи и вили, настанявали се в тях, изяждали наличните хранителни провизии, задигали по-ценни вещи, дрехи и напитки, след което ги пласирали в столицата.

Служители на РУП - Своге провели няколко полицейски операции в района на селата Церецел и Владо Тричков за установяване и задържане на авторите на кражбите. При последната от тях, в която било включено и следово куче, извършителите били засечени, но успели да избягат към София. Незабавно били обявени за общодържавно издирване и вчера, със съдействието на служителите на столичното Второ РУП, И.Т. /37 г./ бил задържан, след което конвоиран до Своге. Издирването на брат му продължава. В криминалното досие на И.Т. фигурират 11 регистрации за кражби, грабежи и противозаконно отнемане на автомобили. Идентично е и досието на издирвания му близнак. За същите престъпления и двамата са осъждани, в затвора са прекарали близо 10 години.

След изтичане на 24-часовата мярка за задържане, по искане на Районна прокуратура - Своге на И.Т. е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.
Разследващите изясняват съпричастността на двамата братя и към други взломни кражби в региона. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mentra

    1 0 Отговор
    РАЗБИВАЛИ КЪЩИТЕ И ИЗЯЖДАЛИ ХРАНАТА.ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ.ДА ИЗВЪРШИШ УБИЙСТВО УСЛОВНА.ЩЕ СВЪРШИ СВЕТА СКОРО,ВЕРВАЙТЕ МИ..............