Last news in Fakti

7 Януари, 2021 14:24 2 267 5

86 584 лева глоба за турски гражданин за незаконно пренасяне на валута

  • гкпп калотина-
  • влекач-
  • валута

При сканирането му била забелязана подозрителна зона в горната част на кабината на влекач

86 584 лева глоба за турски гражданин за незаконно пренасяне на валута  - 1
Снимка: Агенция Митници

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на турския гражданин М.У., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.

Около 01,50 ч. на 03.01.2021 г. чужденецът пристигнал на митнически пункт Калотина от Сърбия с товарен автомобил. Пред митническите служители водачът, който пътувал сам, заявил, че пътува без товар от Великобритания за Турция. МПС било селектирано за проверка с рентгеново устройство.

При сканирането му била забелязана подозрителна зона в горната част на кабината на влекача. При последвалата физическа проверка на автомобила в кухина, намираща се над дясната врата на кабината, митническите служители открили 20 пакета със 199 000 британски паунда. Валутата, с различни купюри от 5 до 50 британски паунда, била увита във фолио.

С действията си М.У. не изпълнил задължението за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. По случая е било образувано досъдебно производство. Намерената валута е с левова равностойност 432 922,51 лева.

Подсъдимият У. се е признал за виновен за извършеното от него деяние и се е съгласил да му бъде наложено наказание „глоба“ в размер на 1/5 от стойността на предмета на престъплението, която е с левова равностойност 86 584,50 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабикянов

    13 1 Отговор
    Вземат ти 1/5-та мишоците... такава такса спокойствие и в Близкия Изток си нямат... питеците пак напълниха чекмеджетата.
  • 2 Вальо

    9 1 Отговор
    А ако хванат един такъв натоварен с "кафява тор' пак ли ще му вземат 1/5 от кафявото
  • 3 А на Тиквоча?

    4 4 Отговор
    За него кога ще има?Или за прасета не може ,а за кучета и котки може.Гешев.Къде си?Мишок.Подлога за изпражнения си а не прокурор.Ела ме хвани за грездея. Намирам се на 6000 км от БЪЛГАРИЯ.ГешеФтар .Такива са били и прадедите ти.Такива и ще са и децата ти.
  • 4 Гешев

    1 6 Отговор
    Ти си изпражнения на червей.
  • 5 Това не е присъда

    5 1 Отговор
    Не е работа на митницата да раздава “правосъдие” и да решава престъплението,а да докладва за досъдебно производство за пълна конфискация и наказателна отговорност за финансово престъпление в особено големи размери.Мирише на корупция!