Last news in Fakti

12 Януари, 2021 09:19 2 677 13

Дете се набучи на стърчащи арматури в двор на училище в Бургас

  • дете-
  • арматура-
  • двор-
  • училище

Наложило се раните на момчето да бъдат обработвани от хирург

Дете се набучи на стърчащи арматури в двор на училище в Бургас - 1

Стърчащи арматури и ръждиви тръби в двора на училище „ Михаил Лъкатник“ в Бургас. За това сигнализира майка на третокласник, който в средата на месец ноември месец миналата година се наранил сериозно на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните на момчето да бъдат обработвани от хирург, съобщава Нова ТВ.

След инцидента родителите на пострадалото дете писали писмо до директора, общината и регионалното управление по образование, като от последната институция дали предписание на директора всички опасни предмети да бъдат премахнати.

„На 19 ноември синът ми претърпя инцидент в двора на училището по време на игра. Той е пострадал на арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше необходима оперативна намеса, детето беше стресирано, обездвижи се”, разказа майката на пострадалото дете.
Родителите изпращат сигнали до всички институции.

Първа се отзовава директорката на училището, след което реагират и от Общината. Оттам потвърждават, че трафопостът не е собственост на училището, но и директорът не е подал сигнал за стърчащи елементи в двора на учебното заведение. Регионалната инспекция издава предписание на ръководството за премахване на стърчащите арматури.

„Запозната съм с инцидента, заставам на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като времето позволи, ще премахнем стърчащите елементи.

Преди и по време на празниците се работеше, премахнати бяха опасни клони и дървета, както и няколко арматури”, обясни директорът на училището Снежка Височкова. Тя не отрече, че дворът на училището има нужда от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    15 0 Отговор
    Новина от 19 ноември не е ли малко стара ⁉️
  • 2 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор
    Нормално е за БЛИZ , но Вие сте ФАКТИ ‼

    Коментиран от #9

  • 3 моряка

    11 0 Отговор
    Виждал съм строежи , не в България разбира се , освен че са надеждно оградени и обезопасени с надписи , на всяка стърчаща и потенциално опасна арматура има и поставена пластмасова шапка със сигнален цвят и много по голям диаметър от този на арматурата , предпазващ от евентуално промушване!
  • 4 Да питам

    7 2 Отговор
    Трафопостът не е ли всъщност собственост на ЕРП?
  • 5 Паметлив

    6 1 Отговор
    Училищата преминаха на дистанционно обучение на 16.11. 2020, инцидентът е на 19.11...
  • 6 До г-жа директорката!

    8 2 Отговор
    Г-жо,за да сте директор би трябвало да сте си научили отдавна урока,а не тепърва да си го учите!Тепърва го учат учениците!
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    7 2 Отговор
    Хората пращат децата си на училище за да се научат на нещо ново, не да се бучат в железарии. Аман от просташките некомпетентни институции. Директора да си подава оставката моментално.

    Коментиран от #10

  • 8 Ха ха ха

    10 0 Отговор
    Ами да каквото е направил Тодор Живков това е, поне да бяха го поддържали, ама то от кражби няма пари
  • 9 Владо Кузовски

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    ХОДИ ТАМ В БЛИЦ КОМЕНТАРИТЕ , ТАМ ВСИЧСИ СА КАТ ТЕБЕ БАЙ Х@ОВЕ ДА ВИДИШ КАК ГОТИНО Е
  • 10 селтак

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40🏴‍☠️":

    Кво училище бе, нали са на дистанционно! То даскалята ги нема,тоа третокласния,отишъл във училището и се набучил на арматурите!Ше се набучи маминка на нещо друго!

    Коментиран от #11

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "селтак":

    Малките, до 4-ти клас са на училище присъствено, а по-големите дистанзионно.
  • 12 Георги

    1 0 Отговор
    Махнаха лостовете , остава да махнат и високото съоръжение (паяка) . Да гледа малко къде си играе аман от изнежени дечица . Там бяха най-добрите лостове . Обещаха да сложат нови лостове , още не . Дано поне паяка да го оставят , че все още се използва .
  • 13 До МАЙКАТА

    1 0 Отговор
    Заради вашето изнежено детенце махнаха високото съоръжение в базовото. Кой знае какъв толуп ще стане , след като не обича спорта .