Last news in Fakti

7 Декември, 2012 10:12 2 230 0

"Модна" агенция мами деца с обещания за филмова кариера

  • модна-
  • агенция-
  • мами-
  • капаро

Модна агенция обещава, че ако запишете детето си, то има шанс да бъде избрано да участва във филмова мегапродукция, която ще се снима догодина във Великобритания. От филма то можело да спечели много пари, но за целта трябва да платите скромна сума...като капаро, алармира бТВ.

„Скъпи приятели, намирате се в най-големия и единствен по рода си сайт за професионални модели и статисти в България. Вашият наследник има уникалния шанс да стане истинска звезда, да се види по телевизията и дори да му се плати за това.” Така започва историята, за която разказва една майка - Галина Костадинова:

„Доста примамлива реклама, имаше и секция за родители. Моето дете много обича да се снима и винаги като има реклами то иска да бъде част от тях. И така се подлъгах, сложих снимки на детето, попълних формуляри, телефони, адреси, всичко. Три седмици никакъв резултат и около 29-и ми се обади една госпожа, представи ми се като Мая Константинова, веднага с думите ‘Вашето дете е избрано!’. Честито.”

Става въпрос за модна агенция, която поддържа много и различни сайтове и използва домейните на други модни агенции като свои само с промяната на една буква. Предаването „Хрътките” на бТВ провери регистрацията на измамната фирма. Оказа се, че за последните две години въпросната агенция е сменила четири пъти името си, като последната пререгистрация е отпреди 20 дни. Дотук нищо незаконно.

От името на агенцията, с последно име „Вижън интернешънъл” се обаждат едни и същи хора с най-различни имена. Според регистрацията собственик на фирмата е Боян Боянов. Оказва се, че въпросните хора са стари познайници на медията. Вторият след Боянов е Ахмед Али, с когото „работят” заедно. През 2010 г. заради свое разследване на бизнеса им Мариана Векилска беше заплашена по телефона със заливане с киселина. Последва арест, но до присъда така и не се стига.

Повече подробности по "дейността" на фалшивата модна агенция ще научите в репортажа на предаването "Хрътките" в събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА