Last news in Fakti

24 Януари, 2021 15:39 4 893 16

Проговори шефът на комплекса, събрал над 100 купонджии

  • купон-
  • мерки-
  • механа-
  • бургас

Емил Георгиев категорично отрече той да е бил човекът, който е предупредил гостите на заведението за предстоящия щурм на полиция

Проговори шефът на комплекса, събрал над 100 купонджии - 1
Снимка: ТрафикНюз

Не мога да кажа нищо, за това, което се е случило снощи, защото аз не съм бил там, когато е ставал този купон. Това каза управителят на „Старите къщи” в поморийското с. Медово Емил Георгиев след безпрецедентната акция на полицията около полунощ на 23 януари, съобщава "Флагман".

Той категорично отрече той да е бил човекът, който е предупредил гостите на заведението за предстоящия щурм на полиция и РЗИ.
„Доколкото ми е известно около 52-53 човека са били в заведението. Днес е неделя, не знам дали ще бъдем глобени, предполагам, че информация за това ще се появи в понеделник”, каза още Георгиев.

Той потвърди, че капацитетът на ресторанта в „Старите къщи” е 80 човека, докато в целия комплекс има 66 легла. Това на практика значи, че въпреки че комплексът и ресторанта към него имат право да работят въпреки извънредната епидемична обстановка и мерките, то това може да се случи при спазване на правилата. Според тях ресторантът може да се пълни на 50% капацитет или най-много 40 човека в конкретния случай.

Междувременно от ОДМВР-Бургас съобщиха, че са предприети действия по налагане на санкции. Първоначалните обяснения за работещото към комплекса заведение са били свързани с изхранване на гостите от хотелската част.

"Във връзка с установено събиране на голяма група от хора, осъществено в комплекс край село Медово на 23-ти срещу 24 януари, са предприети действия по налагане на санкции на нарушителите на противоепидемичните мерки. Първоначалните обяснения за работещото заведение към комплекса са свързани с изхранване на гостите на хотелската част.

Към момента се изяснява точният им брой, както и действително ли са били гости на хотела и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението. Предстои съставяне на актове за нарушение на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22 ч.”, казаха от пресцентъра на полицията.

Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22.00 ч.

Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що за

    16 14 Отговор
    глоби 2000 лева глоба за собствениците ? Че при такива смешни суми всички ще бачкат.!

    Коментиран от #5, #9, #12

  • 2 Шпек

    8 31 Отговор
    По време на пандемия трябва да действат “военновреммени” закони за спекулата,антикризисните наредби и търговията с лекарства.В такъв случай тричленка от съдии изправя на съд въпросният Емил Георгиев и по бързата процедура да избира въже или куршум.До кога ще търпим анархисти да заплашват здравето на данакоплатците?

    Коментиран от #3

  • 3 Вълчо

    12 16 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек":

    Трябвало е спецчастите да окупират сградата и да зазидат изходите по Китайски образец.Да видим дали ще има желаещи за купони,партита и перверзни мероприятия
  • 4 никой

    11 23 Отговор
    ако се погледнат камерите ще се види,че бая хранене е било,че и жива музика към храната е имало.Е ЗАРАди такива малоумняци ще си го влачим тоя ковид с годинки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ясно

    13 4 Отговор
    Значи комплекса е с 66 легла. Заведението е с капацитет 80 човека но заради мерките могат да бъдат максимум 40 човека вътре. Демек при пълна хотелска част (както е било в случая) 26 човека трябва да не се хранят. Или както беше при мен в казармата, две роти се хранихме на смени в една столова. Първата смяна имаше 20 минути да се нахрани и почисти за втората. Отиваш със семейството си да отдъхнеш уйкенда. По някое време децата се размрънкат че са гладни , слизате в ресторанта и се оказва че за вас няма място. И чакаш на опашка някой да стане за да влезете. Ми то може да стане в 10-11 часа вечерта. Алоу, управляващите , това да не ви е ресторант на Балкантурист в Слънчев бряг 83та година. Тогава там беше така. Баща ми тръгваше от плажа още към 10:30-11:00ч , за да пази масата докато ние с майка ми и сестра ми отидем чак за обяд
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тъп

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Що за":

    Днес, утре и вдругиден стават 6000, може да смяташ нататък.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пурко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Що за":

    Смешен си ти палячо!!! Аман от ГЕП и червени нещастници!
  • 13 По така

    2 3 Отговор
    Нека се забавляват хората то само това им остана .те кво искат да си седим в къщи пред компютрите е нема как да стане компютър П..КИ Е.Е
  • 14 Гошо

    2 1 Отговор
    Някак удобно мисирките премълчават името на собственика, защо ли!?
  • 15 Дорде хората не скочат на милицията

    0 0 Отговор
    И да накажат жандармите дето ше доидет после робството ше продължава..бегето си е една жалка клоака
  • 16 Служител на МВР

    0 0 Отговор
    Много добре познавам ченгето, което предупреди боклука Емил Георгиев за акцията на полицията в стопанисваният от него комплекс "Старите къщи" в с. Медово. Ченгето е служител от Икономическа полиция в РПУ - гр. Поморие при ОД МВР - Бургас.