Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 17:02 3 504 19

Убиецът на англичанката от Ново село се уплаши, сам пожела да остане в ареста

  • ново село-
  • англичанка

При разпитите убиецът, който е българин, е направил пълни самопризнания

Убиецът на англичанката от Ново село се уплаши, сам пожела да остане в ареста - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Обвиняемият за зверското убийство на английската заселничка във Великотърновското село Ново село няма да обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. 26-годишният извършител на зверството сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста. Денислав К.Р. казал, че има страхове и опасения от линч заради стореното, пише "Труд".

На задържания е повдигнато обвинение по чл.116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан. Назначен му е служебен адвокат.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на британката.

На следващия ден полицай и кмет заловиха извършителя на зверското покушение срещу чужденката. Извършителят на злодеянието бил спипан от началника на полицейския участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертва е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейският инспектор и двамата отишли в дома на британката.

Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши и копаел изкоп в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва в стопанска постройка.

Кметът и полицаят незабавно алармирали Областна дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил като предположили, че убиецът е все още в населеното място. Малко след това спипали беглеца да се укрива в дома на самотноживеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Тръново им го предали.

Трупът на англичанката бил намерен проснат в локва кръв в плевнята на имота и.

При разпитите убиецът, който е българин, е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да заровил трупа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ма ТЕ СА ИСКАЛИ ДА ГО ПУСНАТ?!?!?!

    17 0 Отговор
    Под домашен арест!?!!??? Няма да се учудя хич.....
  • 2 незнайко

    14 1 Отговор
    Психопатите нямат край .

    Коментиран от #3

  • 3 Те са рожба на системата и най

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Вече на бездушници кат тебе КВАЛИФИЦИРАЩИ НЕГРАМОТНО...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Що са им сложили вилата на врата и

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Павел Пенев":

    Ги уволняват. Вьв франсето даже има закон ЗАБРАНЯВАЩ да се споменава расата и религията на престъпниците..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шайба

    27 2 Отговор
    Когато взимат помощи и всякакви облаги се пишат от малцинствата,а като си покажат магарията минават за българи.Е,докога така бре,уважаеми народе!!!
  • 8 Нов европеец

    17 1 Отговор
    Ще им сърбаме попарата на 6мангалите6 още повече. Тази сган разбира само от трепане. Време е да се въоръжат хората, а не само баце да има пищов и да спи с него. Нали така каза нашия човек.
  • 9 Историк

    16 1 Отговор
    В статиите, публикувани в медиите (в настоящата и други), особено за престъпления в чужбина се пише, че престъпниците са българи и не се споменава етноса. Ако медиите посочат етноса, следва да са последователни - посочват български гражданин и съответния етнос. В статията това не става ясно, защото от заглавните изречения остава впечатлението, че се цели да е акцентира на етноса.
    Ако медия претендира да е последователна следва във всяка статия на такава тема да посочва етноса или да посочва само български гражданин/гражданка, без да посочва етноса.
    В случая се налага впечатление за двойни стандарти.
  • 10 И какво значи българин?!

    13 0 Отговор
    Майка му,баща му,дядо,баба - какви са? Дайте сведения,досега не съм чул за един убиец да кажат циганин,а сега изведнъж - българин! Сведения!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Преминаващ оттук

    11 0 Отговор
    Какво се церемоните с този идиот. Служебни адвокати ли!!! Директно на бесилото. Българската прокуратура най-накрая нямали да започне да действа с твърда ръка спрямо такива бандити от които са пропищели селата. То не бяха грабежи. То не бяха побоища на възрастни хора.
  • 13 Хккхх

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Павел Пенев":

    Верно си неук. Парата на защитника бил той и служебен се пише на сметката на обвиняемия. При обвинителна присъда съдът му ги пише заедно с всичко останало.

    Коментиран от #14

  • 14 Хккхх

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хккхх":

    Осъдителна присъда*
  • 15 Джипси Аверс

    5 0 Отговор
    Тоз е будала, да каже ,че е лилав и ще оттърве затвора...
  • 16 В друг сайт

    7 1 Отговор
    пише, че убиецът е ром от Гарна Оряховица.
  • 17 Гневен

    4 0 Отговор
    Нормално е да е" българин" ,но от боята.Още повече,че и случката се припокрива с други подобни.Те и момите англичанки често си падат по по-лилавите,а и убийството с лопата си е напълно в стила на въпросните екземпляри.Бог да я проси жената!Тъжно е да умреш на другия край на континента и то при такива обстоятелства!
  • 18 Хуманист

    2 1 Отговор
    Ако гласувате за мен във всеки един град ще се постави стълб на който извършителите на умишлени убийства, изнасилвания на лица под 16 год. ще бъдат публично докарани до състояние несъвместимо с живота, чрез бесене, обезглавяване и изстрел от упор в главата, като последните две опции са по избор на роднините на пострадалата жертва.
  • 19 Реалистката

    0 0 Отговор
    Познавам този човек. Той преди време и мен се опита да убие,но отърва кожата.Понеже бях женена за баща му и обичах баща му си премълчах,като мислех че човека с добро ще се оправи.Българин е и е психопат.Дано в затвора да му дойде акъла..Жалко за жената.