Last news in Fakti

24 Март, 2021 14:11 2 276 2

Наркозависим плячкосва наред техника от пловдивски магазини

  • наркозависим-
  • кражби-
  • техника

Често дебнел за плячка около големите търговски обекти. Серията от кражби започнала в края на септември в хранителен магазин на улица „Капитан Райчо”

Наркозависим плячкосва наред техника от пловдивски магазини - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Пловдивчанин получи 1 година условно след серия кражби под тепетата. Само за няколко месеца мъжът задигнал техника и телефони от пет обекта в Пловдив. Накрая той е спипан да прибира под якето си скъпо уиски.

Апашът е наркозависим. Той не работел, а основната му цел била да си набави дрога. Често дебнел за плячка около големите търговски обекти. Серията от кражби започнала в края на септември в хранителен магазин на улица „Капитан Райчо”. Мъжът набелязал жертвата си – младо момиче, което било без чанта, а телефонът и ключовете си държала в ръка. На касата дамата оставила на плота мобилния си апарат – Айфон, за да плати, а след това забравила да си го вземе. Хитрият апаш го забелязал и веднага го прибрал в джоба си.

След месец отново се върнал в района, но този път влязъл в търговския център. Бавно и внимателно той огледал витрините, докато погледът му не се спрял на безпризорно оставен телефон на плота в магазин за бельо. През това време продавачката била в склада, а клиенти е нямало. Възползвайки се от това, наркозависимият се мушнал в обекта, взел апарата и избягал.

Следваща мишена на крадеца бил магазин за техника в "Тракия". В средата на ноември мъжът се вмъкнал тайно в склада на обекта. На един от стелажите забелязал електронна книга, която прибрал в раницата си и тихомълком изчезнал. Няколко дни по-късно, отново закъсал за поредната доза, пловдивчанинът за втори път атакувал магазина за техника. Този път не успял да се промъкне в склада, а директно влязъл в търговската зала. Без да бъде забелязан, той откраднал автоусилвател, сложил го в джоба и с котешка стъпка се изнесъл от обекта, съобщава trafficnews.bg.

Устройството било занесено в няколко заложни къщи, но служителите отказвали да го вземат. Така наркозависимият го продал за една доза в Столипиново, откъдето си набавил и наркотиците.

През декември серийният крадец е бил задържан. Арестът идва след опит за поредната кражба. Мъжът бил в хранителен магазин. Той взел бутилка скъпо уиски и я пъхнал в панталона си. При излизане от обекта, без да си плати, охранителите са го спипали. Викната е полиция и наркозависимият бил откаран в ареста.

Там станало ясно, че той е серийният крадец на техника. Пловдивчанинът признал още в досъдебното производство вина. Въпреки това спрямо него е било повдигнато обвинение и не след дълго се изправил пред съда.

Само преди дни магистратите го наказаха за действията му. Крадецът получи 1 година условно с 3 години изпитателен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 0 Отговор
    То остана ли някой в тая държава дето да не е наркоман.
  • 2 Кочо коня

    7 1 Отговор
    Това е град козлодзуй на ескурзия