Last news in Fakti

25 Март, 2021 08:35 2 109 5

Започва делото срещу Стоян Божев, грозят го 20 години затвор заради фатална пиянска свада

  • стоян божев-
  • -
  • дело-
  • убийство

Обвиняемият опита да се оправдае със самозащита но престъплението все пак е квалифицирано като предумишлено убийство

Започва делото срещу Стоян Божев, грозят го 20 години затвор заради фатална пиянска свада - 1

Окръжният съд в Бургас решава съдбата на 57-годишният Стоян Божев, който в началото на август 2020 г. уби след пиянска свада свой приятел в жк „Възраждане“.

В процеса на разследването вече категорично е изяснено, че убийството е извършено с нож в квартирата на 57-годишния мъж. Причина за деянието е отказа на Живко Георгиев да напусне апартамента. Както Флагман.БГ писа още през август, двамата започнали да пият още в ранния следобед в неделя. Малко по-късно обаче при тях дошъл хазяинът на Стоян, който настоял купонът да бъде незабавно прекратен и заплашил, че ще изгони наемателя си в противен случай.

40-годишният Живко обаче категорично отказал, продължил да пие, а малко по-късно и заспал. Стоян излязъл на улицата да разходи кучето си, нямало го повече от 2 часа, но като се прибрал видял, че всичката ракия е изпита. Опитвайки вече всячески да изгони неканения си гост, той излязъл на улицата да търси съдействие. След всички безуспешни опити той се прибрал у дома си и седнал с гръб към пияния Живко.

По думите на обвиняемия, гостът му малко след това се нахвърлил върху него и сам се нанизал на нож, с който Стоян режел салата от домати и краставици.

Деянието е квалифицирано по чл. 115 от НК и въпреки пледиранията на обвиняемия, че убийството е станало случайно в процес на самозащита, това не е уважено от съда. Начало на делото се дава старт на 25 март. 2021 г., а ако бъде признат за виновен 57-годишният Стоян Божев ще се озове в затвора за срок между 10 и 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    7 2 Отговор
    Спокойно вчера един такъв го осъдиха на 2 години и 5 години изпитателен срок защото си бил признал тука като нищо ще е същото.
  • 2 Gowko

    6 2 Отговор
    Трябвало е да действа според принципа на реципрочност та.След като насилникът е го е тормозил с ракия ,трябвало е и той да употреби ракия в ,,реципрочност" толкова и в такива количества че да се противопостави на насилника в такава степен , че да го омаломощи и откаже от намеренията си.....според българското законодателство.

    Коментиран от #3

  • 3 Gowko

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Gowko":

    И чак след това , ако има сили и възможности да стои сам на краката си ,да извърши граждански арест.Безкръвно и цивилизовано.
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    2 1 Отговор
    у нас правосъдие няма а корупция сривосъдие
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    1 3 Отговор
    някога при уж ложия соц куршум в тила