20 Април, 2021 08:58 2 368 7

Шофьор, убил мъж с превишена скорост, продължава да е на свобода

  • шофьор-
  • превишена скорост

Получената присъда е 4 години затвор

Шофьор, убил мъж с превишена скорост, продължава да е на свобода - 1
Кадър Нова тв

Две години след жестоката катастрофа, при която 28-годишният тогава Георги Костадинов е премазан от друг водач със скорост от 180 км/ч, при разрешени 90 км/ч, виновникът за инцидента все още не е получил наказание. Това разказа пред Нова тв майката на загиналия Славка Костадинова, която се включи в протеста в Бургас срещу опасните шофьори.

На първа инстанция мъжът, предизвикал катастрофата, получил присъда от 4 години, но все още е на свобода, тъй като вече 6-ти месец семейството на Георги чака Апелативния съд в Бургас да насрочи дата на заседанието си.

„Убиецът на сина ми е на свобода. Той бе осъден на 4 години затвор. Не смятам, че един човешки живот би могъл да бъде заменен за толкова време. Никога няма да се съглася с присъдата”, казва майката на Георги.

„Виновникът все още шофира. Ние го видяхме зад съда след едно от заседанията. Той се качи в колата си и потегли демонстративно. Надявам се наказанията за такава скорост да бъдат по-големи. Тези 4 години са неадекватно наказание за такова убийство”, добавя Славка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родител

    35 0 Отговор
    Бащата да не чака правосъдие , а да взема ножа в свои ръце !!!!
  • 2 бачо

    28 3 Отговор
    Докато не се промени основно закона така ще е ,другия вариант е око за око,иначе с това законодателство така ще е
  • 3 Реалист

    20 3 Отговор
    Дис ис Бългейра. Честито на гласувалите за "промяна". Дреме му на Тошко за поредната несправедливост

    Коментиран от #6

  • 4 Помислих

    18 0 Отговор
    че става дума за Кирил Маричков... И той уби човек, и той е на свобода... защото беше и е "демократ"... а преди това - член на официалната група на на ДКМС... Ех, времена...

    Коментиран от #7

  • 5 Мимчят

    12 2 Отговор
    На първо четене,трябва да се промени закона и за такива ,при доказана вина,а не подкупена,веднага да се отнема книжката и до един месец да е в зандана,за 20 години....
  • 6 Tupanchev

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    новият парламент работи от една седмица, ти какво мислиш че може да променят за това време?
  • 7 Не важат

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Помислих":

    Кирил Маричков е от племето с кипите. За него законите на гоите не важат.