24 Януари, 2013 13:31 2 071 1

Пипнаха петима сводници

  • сводници

Криминалисти на СДВР задържаха петчленна група, занимавала се със сводничество. Операцията е реализирана с помощта на служители на ГДБОП и под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.

Спецакцията е стартирала на 22 януари след разследване на получена информация за престъпна група, която се занимавала със сводничество и склоняване към проституция. Тя е проведена от сектор „Превенция и контингент” в СДВР под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура, участвали и служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

След потвърждаване на данните, криминалистите предприели проверки на два нощни клуба в София и задържали на място трима мъже и седем жрици на любовта, една от които малолетна. Дамите са регистрирани в полицията за проституция, сочи справка на СДВР.

При друг случай служители на ГДБОП – СБОП – Сливен задържаха вчера 34-годишен мъж, склонил 28-годишна да проституира в Германия.

 

При претърсването в дома на Д.Б. в Сливен спецполицаите открили квитанции за парични преводи, документи за банкови трансакции, за адресна и регистрация на автомобил в Германия, както и други документи, които имат отношение към престъпната дейност.

 

В хода на разследването станало ясно, че Д.Б. влагал спечелените от незаконната дейност пари в селскостопански имоти и автомобили.

 

По случая е образувано следствено дело по чл. 159 б, ал. 1 от НК, под наблюдението на Районната прокуратура – Сливен. Д. Б., който няма други криминални прояви до момента, е задържан за 72 часа и срещу него е  повдигнато обвинение.

Действията по разследването продължават.

Сред мъжкото трио бил собственикът на едното от заведенията И.Д. /34 г./- криминално проявен, регистриран за сводничество и измами. По първоначални данни той оглавявал  групата, в която сътрудничел Р.Б. /34 г./ - с регистрации за кражби и подправяне и използване на неистински документи, а Л.Р. /37 г./ - криминално проявен за грабежи, обсебване и отвличане, изпълнявал ролята на шофьор. Малко по-късно на домашния му  адрес полицаите задържали охранителя в клуба А.К. /30 г./, регистриран за грабежи, изнасилване, притежание и разпространение на наркотици. 

Вчера в полицейския капан попаднал и Е.Б. /41 г./, криминално проявен и регистриран за изнудване, който също изпълнявал функциите на шофьор в схемата. 

След доклад в Специализираната прокуратура на И.Д., Л.Р., А.К. и Е.Б. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Предстои искане за налагане на постоянна мярка, а работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DFанд

    0 0 Отговор
    ПАК НЯКОЙ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ЛЕПТАТА НА БОЙКОВЦИТЕ