Last news in Fakti

10 Май, 2021 21:21 7 790 27

Тежък удар за изверга, изнасилил и убил с 27 удара с нож 51-г. жена край Дулово

  • жена-
  • убийство-
  • силистра

На 7 май 2021 година жертвата С.А. бе намерена мъртва в дома си в село Скала

Тежък удар за изверга, изнасилил и убил с 27 удара с нож 51-г. жена край Дулово - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Окръжен съд-Силистра взе постоянна мярка "задържане под стража" на 19-годишния Ф.Р. от село Скала, община Дулово, Силистренска област.

На 7 май 2021 година жертвата С.А. бе намерена мъртва в дома си в село Скала, с общо 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб, като е установено, че смъртта ѝ е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

В резултат на проведените действия по разследване бе установен извършителя на престъплението-Ф.Р., открит по-късно вечерта в с. Поройно.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра посочи, че от събраните до момента доказателства може да се направи основателно предположение, че Ф.Р. е осъществил тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Обвиняемият и служебният му защитник поискаха по-лека мярка за неотклонение "домашен арест", мотивирайки се с направени самопризнания, чисто съдебно минало, постоянен адрес и реализиране на доходи от положен труд.

Според съдебният състав от всички събрани до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Ф.Р. е извършил престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. "първо", във вр. с чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс / НК/– грабеж на движима вещ, с употребена за това сила или заплашване, придружен с убийство.

На Ф.Р. е повдигнато обвинение за тежко престъпление, наказуемо с "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Дори в хипотезата на престъпно деяние по чл. 115 от Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/-умишлено убийство, предвиденото в закона наказание отново е "лишаване от свобода" и обществената опасност на деянието е изключително голяма.

Съдът прие, че чистото съдебно минало, постоянният адрес на местообитаване и живеене на Ф.Р. не могат да обуславят реалната опасност, предвидена в чл. 63, ал. 1 от НПК – "обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление".

По отношение на Ф.Р. обаче безспорно са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", визирани в чл. 63, ал. 2, т. 3 от НПК – "лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от десет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание".

С оглед на това Окръжен съд-Силистра прие за основателно искането на Окръжна прокуратура-Силистра и определи постоянна мярка "задържане под стража" на Ф.Р.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hh88

    68 0 Отговор
    Нещо кастрация?
  • 2 Лилав ли е

    89 1 Отговор
    Или циганин

    Коментиран от #26

  • 3 Скорпи

    93 0 Отговор
    Тежък удар може да се каже,единствено ако са го скъсили от горе с 20тина сантиметра...
  • 4 гост

    79 2 Отговор
    Орка ли е убиецът?
  • 5 Читател

    77 1 Отговор
    ФаТки.бг, не знам къде е тежкия удар за един убиец, но вие тежко ударихте дъното.
    Копайте смело.
  • 6 Будалата

    73 1 Отговор
    Патладжан на 100процента.
  • 7 Време е

    66 0 Отговор
    да се върне смъртното наказание....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    29 1 Отговор
    В Мутристан престъпността е държавна политика и престъпниците се чувстват недосегаеми. Превантивните и образователни действия,възпитанието е сведено до нула!
  • 10 ХОДЖАТА

    41 4 Отговор
    МЮМЮН ФИКРИ РАМАЗАН МУ Е ИМЕТО. КАКВИ ГАДОВЕ СА МЮСЛИТАТА, 27 УДАРА С НОЖ. ИЗВЕРГА, СМЪРТНА ПРИСЪДА.

    Коментиран от #27

  • 11 ХАЙДЕ

    50 0 Отговор
    да помислим - преди години двама подобни убиха жена, която ги беше хранила и обгрижвала от милосърдие ; вчера -подобна ситуация - жертвата е хранила и обгрижвала от милосърдие този изрод. Общото е, че и в двата случая убийците са представители на един и същ еснос, когото целият ни народ , а и европейските хуманисти, милосърдно храни и обгрижва - като се започне през опрощаването на "дребното прегрешение" неплащане на билети в превозни следства, премине се през неплащане на битови разходи /ток, вода/ и се стигне до...?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дедо

    41 2 Отговор
    Нека направим един референдум за въже на площада в неделя на такива "герои". Мисля че 100 % от Българите ще са ЗА! Но нали трябва да сме слугинаж и да се надупваме на запада за 5 стотинки. Свършваме вече като нация...бравос
  • 14 Отровник

    21 0 Отговор
    Какъв тежък удар,продажници,недодялани,че го оставили в арест,в истинските държави ще бъде осъден за отрицателно време доживот,но понеже отдавна не сме държава,а съдебната ни система бе прекроена ето заради тези рецидивисти от възпитаниците на отворено общество ,затова и над 30г ,нямаме правораздаване!
  • 15 Генералът

    19 0 Отговор
    Тежък удар??? По скоро лесно измъкне. Но така е в Бг-то. Око за око зъб за зъб трябва.
  • 16 Ккф

    10 0 Отговор
    Доживотна без право. Гербаджийското лъжи за полиция по селата, и хвалбите на каскета. Да ви тежи на съвестта.

    Коментиран от #24

  • 17 Вожда

    16 0 Отговор
    ДА БЪДЕ УБИТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН,КАТО ЖЕРТВАТА И ДА СЕ ИЗЛЪЧВА НА ЖИВО ПО ВСИЧКИ ТВ.

    Коментиран от #21

  • 18 Чипът

    4 0 Отговор
    А после ми ревете, че САЩ били кофти. В САЩ този би получил до живот без помиловка. Още 80години за грабежа. И още поне 60години по другите две обвинения.
  • 19 Gowo

    2 0 Отговор
    Само признал си че направил не 42 , а 44 прободни рани.....егати законите ,егати правораздаването.
  • 20 игш и

    6 0 Отговор
    удара трябва да е високоволтов и без нужда от съд
  • 21 гши ги

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Вожда":

    чудесен коментар и най-уместен от сички тук

    Коментиран от #23

  • 22 pbdan

    2 0 Отговор
    Как може такъв разнобой. Изнасилване, умишлено убийство и по особено мъчителен за жертвата начин. Значи от 15г. до 20г., доживотен или доживотен без право на замяна. А кое от трите наказания - за колкото си плати? Така ли е господа адвокати?
  • 23 pbdan

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "гши ги":

    Кое му е уместното? Това и в Саудитска Арабия не биха го направили. Там просто ще му отсекат главата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БПФ

    3 0 Отговор
    Вярно ли адвокатът му е поискал да го ПУСНАТ ??? Що за изрoд е пък тоя, как ще се прибере при семейството си, как ще погледне хората в очите? В Индия, дето я презираме като маймyнска държава, адвокатите отказват да защитават такива твари и никакви заплахи със санкции не могат да ги принудят !!!

    За античовекът какво да кажем? Да изнасили и убие по такъв зверски начин жена, при това жена, която неведнъж му е помагала и го е хранила - него - гнъсният скoт, това заслужава дори много повече от обикновена екзекуция. Такъв трябва да бъде изтeзаван, да умре във възможно най-ужасните мъки, да агонизира дълго, на 20 километра околовръст да го чуват как пищи !!! Нищо друго не може да спре такива чудовища да убиват невинни хора, освен в черните подобия на сърца, които носят, да бъде вселен неудържим ужас от ответни репресии !!!
    Знам, че мнението ми е крайно, но просто няма друго спасение !!!
  • 26 Суеко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лилав ли е":

    Като се вземе предвид района на 99% съмнсигурен че е на Хасан някой брадчед.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.