Last news in Fakti

25 Януари, 2013 11:37 1 309 0

Престъпник с осем присъди отново в затвора

  • престъпник-
  • осем присъди-
  • затвор

Престъпник с осем присъди отново влиза в затвора. Дарин Миндизов, разследван за поредното посегателство над жена и грабеж на дамската й чанта, от днес ще търпи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Варненският окръжен съд определи, че единствената правилна и законосъобразна мярка за 28 годишния рецидивист е постоянен арест.

Дарин беше задържан във вторник, тази седмица, часове след поредния грабеж, извършен на ул. "Ген.Гурко" във Варна. В началото на вечерта, той нападнал жена и след няколко удара, нанесени с крак сломил съпротивата й. Ограбил дамската й чанта и вещите, които били в нея - мобилни телефони, дебитни карти, 55 лева и други предмети. Пострадалата подала сигнал за грабежа. Скоро след това патрул на Първо РПУ задържали Миндизов и открили част от ограбеното в него.

Днес обвинението подчерта, че Дарин се разследва за други 2 грабежа, извършени в началото на годината, както и за опит за грабеж. Съдът намери за основателно искането на наблюдаващия прокурор за ареста на Миндизов. Преценката на събраните до настоящия момент гласни и други доказателства, категорично обосновават предположението, че Дарин е автор на грабежа. Престъплението е умишлено и тежко по своя характер. Въпреки пълните самопризнания и съдействието, което мъжът оказал на органите на реда, той ще търпи мярката си в ареста и заради многобройните си осъждания. 8 пъти наркозависимият Миндизов е осъждан за тежки престъпления, като 6 от изтърпените присъди са за грабеж. Съдът прецени, че има опасност ако е на свобода обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Ако обжалва днешното определение на съда, Дарин Миндизов ще се яви пред Варненския апелативен съд на 5 февруари 2013 година от 10,00 часа. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА