Last news in Fakti

25 Януари, 2013 18:20 2 167 1

Незаконна търговия с хайвер от защитен вид риба

  • незаконна търговия-
  • хайвер-
  • моруна

51- годишен мъж от с. Болярци, община Садово е задържан на бензиностанция, намираща се на разклона за гр. Павел Баня, в момент на уговаряне на сделка за покупко-продажба на 12 кг черен хайвер от защитен вид риба (Моруна). Това стана при съвместна операция на полицейските служители от РУП – Казанлък и служители на ИАРА  (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури).

Стойността на един килограм от този вид хайвер се равнява на приблизително 1000 евро. За сравнение, 1 кг от хайвера на същата риба, във Франция се търгува за приблизително около 20 000 евро.
        

От извършеното в дома на задържания претърсване полицейските служители иззеха още 7 кг от същия хайвер. Извършителят на деянието е задържан в РУП- Казанлък за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    е браво цветко хванахте най големия контрабандист