Last news in Fakti

29 Януари, 2013 20:16 2 136 2

Прекратиха делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви

  • братя галеви
Прекратиха делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд прекрати делото срещу дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангелов Христов за конфискация на имуществото им и го върна на Върховната касационна прокуратура.

Тя трябва да посочи актуални адреси на т.нар. Братя Галеви, на които те да бъдат призовани.

Бившите барети потънаха в неизвестност през миналата година, след като ВКС обяви окончателните им присъди – 5 г. затвор за Галев и 4 г. за Христов за рекет и изнудване. Наказанието си те трябваше да изтърпят в затворническо общежитие в дупнишкото с. Самораново, което е част от Бобовдолския затвор.
На 9 май Братя Галеви бяха обявени за общодържавно издирване, а по-късно и за международно с червена бюлетина на Интерпол.  Според слуховете, те се намират в страни, с които нямаме спогодба за екстрадиция.

За да бъде спазено правото им на процесуална защита по делото за конфискация, те трябва да бъдат издирени къде живеят, за да могат да бъдат призовани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕТОНО

    1 1 Отговор
    Еми да си се върнат хората то повече обвинения няма срещу тях.Всичко отпадна.То тука си е най сигорно за такива като тях.Друго си е като те пази държавата.
  • 2 евала на съда

    0 0 Отговор
    Браво! Държавата ги пази! То и без това няма да им трябва тва имущество, парите са им на сигурно в някоя офшорка.