Last news in Fakti

28 Май, 2021 09:03 5 446 21

Оправдаха шофьорите, задържани с близо 700 кг хероин

  • ирански шофьори-
  • хероин-
  • вахид хашеми-
  • мохамадали пур

Присъдата може да бъде протестирана пред Апелативния съд в Пловдив

Оправдаха шофьорите, задържани с близо 700 кг хероин - 1
Снимка: БГНЕС

Хасковският окръжен съд оправда иранските шофьори Вахид Хашеми и Мохамадали Пур, които в края на септември 2018 година бяха задържани с близо 700 килограма хероин за 30 милиона лева. Това съобщи БНР.

Рекордното количество наркотик беше открито между плоскости гипсокартон в камиони, превозващи строителни материали.

Съдът прие, че не са предоставени доказателства, че шофьорите са знаели за хероина в камионите.

Присъдата може да бъде протестирана пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    31 7 Отговор
    Супер,Бойко налапвах наркотика и ти знаеш какво да го правиш още парички ще има за шкафа.
  • 2 Αλο

    42 4 Отговор
    Ами , правилно са ги оправдали .От къде да знаят шофьорите какво има между плоскостите.Да хванат тези, които са изпратили стоката, а и тия които я получават

    Коментиран от #20

  • 3 русенец

    46 0 Отговор
    Ако ги бяха хванали в Иран, щяха да получат смъртна присъда. А наркотикът къде е? Двама огняри са го изгорили по време на нощна смяна?

    Коментиран от #17

  • 4 Учуден

    52 1 Отговор
    Като наш Гълъбинчо. Купил си нов куфар, ама не знаел че той е от тия с двойното дъно, дето ги продават пълни с наркотици.
  • 5 ПрокУрор

    24 0 Отговор
    Чудесно, те са забравили, че са натоварили хероина в камиона, а собственикът на наркотика е дал някой лев на съдията по делото и всичко е точно, стоката ще отиде където трябва

    Коментиран от #19

  • 6 онзи

    41 5 Отговор
    Един тон хроин, решението на съда е невинен. Няма такъв съд в целия свят. Сега остава и да им изплатим обезщетения.
  • 7 Мимч

    26 3 Отговор
    Ей това ние правосъдието.Може да съдим сами,че тези съдии са за съд.Можели за такова количество да няма виновен,ако е в Иран,им махат главите за такова нещо...
  • 8 помнещ

    25 1 Отговор
    Преди години там в Иран обесиха двама наши шофьори за наркотици, които бяха намерили в камионите им. Изобщо не ги питаха дали с знаели, че превозват такъв товар или не са знаели.
    Хуманният бг съд обаче е друга бира. След подходящо "подаване" на парични средства, нашата Темида освен сляпа става и кьорава.
    Сега тия пичове като ни осъдят в Хага за това ,че са лежали в затвора 3 години без нищо, ние ще платим от джоб тяхното освобождение.

    Коментиран от #13

  • 9 Badjoto

    10 7 Отговор
    Монетата има две страни: може наистина да не са знаели! Звучи наивно но пък защо трябва да знаят?

    Коментиран от #12

  • 10 Гост

    9 7 Отговор
    Даже и да не са знаели,че вършат престъпление,закона не ги оневинява

    Коментиран от #18

  • 11 Cenzurata

    12 2 Отговор
    Ако карам колата,и мина с голяма скорост покрай стълб, на който някй е откраднал знака за ограничение на скоростта ще ме глобят, без значение че няма знак и не се вижда ограничението. Ако прекарам през граница 700 килограма наркотик, няма да ме пипнат, понеже "не съм знаел"! И ако това не е двоен стандарт.....
  • 12 Джвък

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Badjoto":

    Листовките си назубрил но не разсъждаваш.Това което описваш като пример само на такива като теб ще се случи.
  • 13 информбюро

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "помнещ":

    Обесиха ги, така е. Но преди това искаха откуп, за да ги пуснат, но добрият Кратунчо го досвидя и те си заминаха без вина. Много от шофьорите и представа си нямат за тези схеми.
  • 14 Чичко тревичко

    2 1 Отговор
    Недейте да говорите без да знаете ! Тогава ако си спомняте Бойко беше в Америка и хоп!!! Заловиха дрога !!! А той се хвали ли хвали! Той си направи тази рекламна кампания в Америка !а го отнесоха шофьорите! И понеже Боко вчера не е на власт и нещата ще се изяснят !! Побързаха да ги пуснат шофьорите за да не пострада Боко!
  • 15 Иван Иванов

    6 0 Отговор
    Случайно попаднах и прочетох коментарите. Аз съм адвокатът по делото. Шофьорите без никаква вина откараха близо три години в арестите и затвора. Държавата в лицето на службите, вместо по линия на Европол и международното сътрудничество да разкрие истинските трафиканти да го нахендри на шофьорите, дето хабер си нямат какво са им набутали във фабрично опакования легален товар. Изказванията на неподготвени коментатори за корупция и какво представлявал българският съд, са хем смешни, хем обидни и за съда, и за правото.
  • 16 Иван Иванов

    5 0 Отговор
    А разбира се, че ще има обезщетения, които ще плати Прокуратурата на РБ. Времето, прекарано в затвора и това, че децата им са пораснали без да познават бащите си, няма да се върне. Единственият еквивалент е паричното обезщетение, което не може да компенсира преживяното, но това е начина Прокуратурата да понесе отговорност за незаконното обвинение и все пак да овъзмезди донякъде потърпевшите от нейните действия. Понеже Прокуратурата плаща не от собствения си джоб, а от парите на всички граждани, добре е в бъдеще да залавят действителните престъпници, а не да действат по лесния начин - който им е под ръка, независимо дали е наистина виновен.
  • 17 Иван Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    На място е и е конфискуван от съда с присъдата
  • 18 Иван Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Сериозно? Да върнем ли Инквизицията, когато е трябвало да доказваш, че не си вещица и не летиш нощем, яхнал/а/ метла?
  • 19 Иван Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПрокУрор":

    Не всичко е пари, приятелю. Има и право, има и справедливост, има и честни съдии, които прилагат закона такъв, какъвто е, а не се влияят от коментатори като теб. Чест им прави!
  • 20 Иван Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Αλο":

    Не знам дали сте колега, но сте много прав!
  • 21 Румен

    1 3 Отговор
    Наркотика е за Банкя. Получен е и продаден за злато. Хората са невинни