2 Юни, 2021 12:52 6 683 5

Невероятен обрат с въоръжения грабеж в офис на Easy pay в Разлог

  • easy pay-
  • обир-
  • разлог

Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна на крак полицията от областта със сигнал за въоръжен грабеж, а по-късно бе задържан като евентуален извършител, няма да бъде привлечен като обвиняем

Невероятен обрат с въоръжения грабеж в офис на Easy pay в Разлог - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна на крак полицията от областта със сигнал за въоръжен грабеж, а по-късно бе задържан като евентуален извършител, няма да бъде привлечен като обвиняем поради липса на достатъчно доказателства, уличаващи го, че е извършил деянието. Това съобщи официално административният ръководител на РП – Благоевград прокурор Борислав Ковачки, съобщава Struma.bg.

„Няма да бъде повдигано обвинение. Според наблюдаващия прокурор няма достатъчно доказателства срещу лицето. Това е право на вътрешно убеждение и аз като административен ръководител не мога да се меся”, каза прокурор Ковачки и допълни, че задържаният ще бъде освободен в 17:00 часа, когато изтича заповедта му за задържане.

Собственикът на обрания офис Петър Татарски във вчерашния ден все още нямаше официална информация за хода на разследването и сподели, че ще изчака произнасянето на компетентните органи, но бе категоричен, че ще използва всички законови механизми да си възстанови липсващата сума. Той не скри, че е бил изненадан от случилото се и от задържането на касиера, който е и негов братовчед, като евентуален извършител.

„Въпреки че сме братовчеди, не го познавам добре, не сме били толкова близки. Имаме по-близки контакти, откакто започна работа в офиса преди около един месец. Не мога да кажа дали е склонен да извърши подобно нещо и дали действително е бил финансово затруднен, каквато информация се появи.

До този момент аз нямам официална информация за хода на разследването и не мога да коментирам”, каза Петър Татарски. На този етап той отказа да изрази лично мнение дали е имало грабеж, или е инсценировка.

„Нека ме уведомят официално и тогава ще коментираме отново“, беше отговорът на Татарски.
Така топката отново е в ръцете на разследващите, които трябва да съберат неоспорими доказателства, уличаващи касиера В. Татарски, за да му бъде повдигнато обвинение.

Собственикът на офиса сподели, че в обекта има инсталиран само СОТ, но няма камери. Имал е намерение да монтира скоро.

Припомняме, че малко след 12:00 часа в понеделник сигнал за въоръжен грабеж вдигна на крак полицията в областта. Бе мобилизиран огромен ресурс полиция и жандармерия в търсене на въоръжените обирджии. Блокирани бяха изходите на града и се проверяваха всички автомобили. Полиция и жандармерия бе позиционирана на няколко места през прохода Предел и посока Банско.

В късните следобедни часове стана ясно, че събраните доказателства сочат към инсценировка и като евентуален извършител бе задържан 30-годишният касиер Васил Татарски, който е отведен за разпит в полицията в Разлог. По-рано през деня пред медии задържаният разказа, че в офиса нахлули двама мъже, единият от които въоръжен, насочил пистолет към него и заплашвайки го, поискал парите от касата.

Твърденията му бяха, че не е видял дали мъжете са избягали с автомобил или пеша и в каква посока са тръгнали. От близките търговски обекти никой не бе разбрал нищо за случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Turkoman

    2 0 Отговор
    Любимият сценарий на Шерлок - никой "Ни чул, ни видял".
  • 2 русенец

    19 0 Отговор
    И как да няма престъпление? Признал си е, че е задигнал парите, освен това е са похарчени едни пари за блокади, проверки. Тях кой ще ги плаща? Тези прокурори, следователи и изобщо цялата тая пап*ач всъщност с какво се занимава?
  • 3 Учуден

    14 0 Отговор
    Абе всичко е ясно, Путин е виновен, случаят е приключен, санкции и всичко е окей.
  • 4 1212

    7 0 Отговор
    Докато се моташ с изграждането на видеонаблюдение както вътре така и отвън така ще е. И виж братчеда пука ли комар и ще ти стане ясно дали е той.
  • 5 Смилена Татарска

    0 0 Отговор
    22
    Смилена Татарска
    преди 1 секунда
    0 0

    Моето войниче Михаил Чапканов ходи на мисии и ме е страх да не го убият. Тези войни трябва да спрат и войниците да ни любят със силните си мускули. Още помня как ме облада на плажа. Родителите ми не знаят още за тази голяма любов...Обичам те, мило...