28 Юни, 2021 21:50 4 409 14

Доживотен затвор за мъж, убил свой наркопартньор в Родопите

  • доживотен затвор-
  • доживотна присъда-
  • убийство-
  • наркоразпространение

Решението на Апелативния съд в Пловдив не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд

Доживотен затвор за мъж, убил свой наркопартньор в Родопите - 1
Снимка: Shutterstock

Пловдивският апелативен съд потвърди отново присъдата, с която на Б. А. е наложено наказание "доживотен затвор" за убийството на О. Х., негов партньор в наркоразпространението, като престъплението е извършено със средство, опасно за живота на мнозина и представлява опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Делото бе върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от друг съдебен състав на Апелативен съд - Пловдив. Магистратите изпълниха дадените в отменителното решение указания. Събраха се множество гласни писмени и доказателства, приеха се три допълнителни балистични експертизи, представляващи като обем над 1000 страници.

Вторият състав на въззивната инстанция достигна до становището на първия състав на Пловдивския апелативен съд, че косвените доказателства, каквито единствено са налични по делото, кореспондират помежду си и са подкрепени от експертните изводи. Съдът приема, че подсъдимият е прострелял О. Х. в интервала 23.00 ч. - 23.20 ч. на 17 август 2007 г. на вилата му в Родопите.

Апелативните магистрати потвърдиха и частта от присъдата на първоинстанционния съд, с която Б. А., с която е осъден да заплати по 200 000 лева за децата на О. Х., а за жената и родителите му - от по 150 000 лева, ведно със законната лихва от датата на увреждането, представляващи обезщетения за претърпени неимуществени вреди от деянието.

Делото в Апелативния съд бе образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пловдив и жалби на подсъдимия и на гражданските ищци срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият Б. А. е осъден на доживотен затвор.

Решението на Апелативния съд не е окончателно, подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ка че ти изплати не е ясно😂😂

    6 1 Отговор
    От доживот че ги платил😂😂😂😂
  • 2 Samuel

    5 23 Отговор
    Доживония затвор трябва да отпадне. Винаги трябва да има шанс при добро поведение да отпадне присъдата.

    Коментиран от #13

  • 3 Samuel

    1 17 Отговор
    И ще отпадне.
  • 4 ЕХАА

    15 0 Отговор
    БРАВО НА НАШИТЕ КОМПЕТЕНТНИ , ЗТАЕЩИ , МОЖЕШТИ ГОСПОДА СЪДИИ ...БРАВООО !! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОНСТАТАЦИЯТА НА РОДНИТЕ НИ СЪДИИ ...УБИИСТВОТО Е ИЗВЪРШЕНО ...със средство опасно за живота на мнозина и представлява опасен рецедив ???? ВИЖТЕ КАК ТЪЙ МНОГО СИ ПАЗИМ НАШИТЕ РОДНИ НАРКОДИЛЪРИ ...???? АКО НЯКОЙ НАДРУСАН ТЕ УБИЕ НА КРЪСТОВИЩЕ , АКО ДРУГ ЗАКОЛИ ДЯДО , БАБА И Й ВЗЕМЕ ПЕНСИЯТА ....ТРЕТИ ИЗНАСИЛИ ДЪЩЕРЯ ТИ .....ТЕ СА НЕВННИ И ГЛЕДАТ ДЕЛАТА ИМ СЪС ГОДИНИ ???? ДОРИ И ТОВА НЕ ПРАВЯТ ...А ГИ ПУСКАТ , ЧЕ СА БОЛНИ ИЛИ НЯМА УЛИКИ !!! ДО ...КОГА ТАКА ????

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Що за глупости?!

    9 1 Отговор
    Убиваш майка си детето си,колиш някого просто ей така,ликвидирваш Милен Цветков не нарочно ами щото е пред теб - че адвокати,че връзки,че ах и ох,и все условни,условни,понякога до три годинки,а този пречукал наркопласьор,дето праща децата ни в АДА,доживот.Ами че той е за медал бе,макар че е от гилдията!
  • 7 Да питам само

    5 2 Отговор
    А Толупа колко?

    Коментиран от #8

  • 8 Тулупа доживот ше на свобода😂😂😂

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Да питам само":

    И ше ни управлява😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #14

  • 9 ЕХАА

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Много възвестено си го писал":

    ПИША СЪС ГОЛЕМИ БУКВИ ....ДА ГО НАБИВАМ ВЪВ ПРАЗНИ КРАТУНИ КАТО ТВОЯТА , ЩОТО СЕ МИСЛЯТ ЗА МНООООГО УМНИ ....НО НЕ СА !!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХА ХА ХА

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Много възвестено си го писал":

    Ти си съдията дето гледа това дело ...нали и си ГУ"ЗЕ"Н и се виждаш на"ср"ан до ушите ....сигурно хубаво ти е да си миришеш ла#йн#ата ..!!
  • 12 Шопо

    4 1 Отговор
    На Тулупа цял кораб с дрога му хванаха в Испания и?????????
  • 13 Луд

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Samuel":

    Съгласен съм,но трябва да се замени със смъртна присъда
  • 14 Питай Рашко Ташко

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тулупа доживот ше на свобода😂😂😂":

    Той нали е с 12 нужника, все някъде ще е влязъл халосника.