Last news in Fakti

2 Юли, 2021 10:53 3 740 33

Куп арести в Бургаско за търговия с гласове преди изборите

  • бургас-
  • купуване на гласове-
  • търговия с гласове-
  • цигани-
  • роми

На жители на циганското гето "Победа" е обещавано опрощаването на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила

Куп арести в Бургаско за търговия с гласове преди изборите - 1
Снимка: МВР-Бургас

Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаския регион са били задържани за купуване на гласове от служители на ОДМВР – Бургас в резултат на проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство. Информацията споделиха от МВР.

При проверка на два адреса в бургаския квартал „Победа”, обитавани от двама мъже (на 40 и 42 години), даващи незаконно пари срещу лихва, са били намерени и иззети: сумата от 11 000 лв., лични и дебитни карти и тетрадки със списък с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила. Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници с цел уточняване на детайли по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е било извършено претърсване на частен дом, обитаван от 40-годишен мъж от селото, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 167 от НК / престъпление против политическите права на гражданите/. Иззети са мобилни телефони със снимки на лични карти, като процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност на задържания продължава.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са били задържани отново са купуване на гласове, като са образувани три бързи производства. При претърсвания на различни адреси в селата са били иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи, свързани с изборния процес. Иззети са още преносими компютъри /лаптопи/ и мобилни телефони. Разпитани са множество свидетели. От един от претърсените адреси в с. Гюльовца, е намерена и иззета сумата от 28 000 лева, както и тетрадка, съдържаща имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца, са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски долара и 8 100 лева. Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаски регион продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    90 5 Отговор
    Герберастията е отворила чекмеджето от страх!
  • 2 Гост

    77 4 Отговор
    Само така! Мачкай!
  • 3 Бойко и Циганите

    11 51 Отговор
    Това не можете да го спрете никога пак ще купуваме пак ще крадем пак ще сте най бедните защото сте най Простите.
  • 4 чегъртай

    76 5 Отговор
    вчера един гербераст орева орталъка , че подгонили хората им от факултета ..
  • 5 българка

    56 3 Отговор
    Политическата сила или сили са известни. А купувачите им също са известни още от миналите избори и тези преди тях. Защо нищо не е направено преди - точно за тези "купувачи", също ни е известно!
    Да вървим напред - стъпка по стъпка!

    Коментиран от #12

  • 6 трудно детство

    60 3 Отговор
    Тиквата кръв пикае...блокират му електората ...разпитите трябва да продължат и на погорно ниво да се стигне и до него ..за да го закопчеят . От тия гербераси само мошенгии очаквай . дано напълнат затворите .
  • 7 Денис

    53 2 Отговор
    То можело значи!!
  • 8 герб в гроба

    55 4 Отговор
    досега само ги хващаха разни журналисти и казваха наше журналистическо разследване спипа купувачи на гласове , но няма да кажем от коя партия и се приключваше до там .. Сега ще видиш мръсна мутро банкянска кон боб яде ли !
  • 9 Последния Софиянец

    49 5 Отговор
    Мачкай гербавите Рашков!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ало

    32 1 Отговор
    Вярно е ,че се купиваха гласове.Всичко се знаеше, макар ,че основно купения вот не беше за ГЕРБ. Но те бяха на власт и не направиха нищо за да спрат този резил. А не посмяха, за да не дразнят 1 друга партия , с която имаха скрити договорки.Коя ли е тя?? Ами всички знаят коя е
  • 12 ИЗВЕСТНО

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "българка":

    ТОВА СА ГЕПИ ДПС И ПИШМАНИТЕ.
  • 13 Българка

    28 3 Отговор
    Очакваме полицията да се активизира не само в Бургаско. Най-много се пазарува в регионите, контролирани от ДПС, а там до сега няма противодействие от МВР. Трябва във всички малки населени места и секции с под 300 души, където ще се гласува с хартиена бюлетина да има масирано полицейско присъствие.
    Рискови за изборния ден са и всички секции в Турция. Там задължително трябва да има САМО машинен вот в големите секции, декларациите да се попълват пред комисията ЛИЧНО от избирателя и във всички комисии да има представители от България ( извън ДПС и ГЕРБ) Ако има проблеми в тези секции, това ще се използва за искане за касиране

    Коментиран от #15

  • 14 !!!?

    7 36 Отговор
    Военната хунта също реши да използва ромските гета за да оправдава "честните избори" ! Унизително, некадърно и недостойно поведение на генералите и техния пинчер Рашков !!!?

    Коментиран от #32

  • 15 !!!?

    12 28 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    А кой ще контролира секциите на Шута на "има такъв народ", ДПС И ДБ в ромските гета и турските кланове в Германия, Франция, Испания,...!!!?
  • 16 Мале мале

    36 6 Отговор
    Как е тръгнало тулупите нема да прескочат 4%
  • 17 Sss

    34 3 Отговор
    Ако министър беше Терзийски или Младен Маринов, щяха все така да си затварят очите, както го правеха.... По този начин ГЕРБ и ДПС бвдигаха процентите си!!! По този начин, дори Фандъкова беше "избрана" за кмет...
  • 18 Дядо ви КуРтИ от село Пиперково

    25 4 Отговор
    Тиквите отвориха чехмеджетата,Господ да пази България от тумора-герП

    Коментиран от #22

  • 19 Цанков

    23 3 Отговор
    В момента ГЕРБ битуват в неизяснено агрегатно състояние. Лидерът им очевидно е нефункционален, а какво ще стане след неговото оттегляне - това си остава неясно. Натискът на американските санкции тепърва ще започне да се усеща: ако кредитите към фирми от списъка "Магнитски" станат изискуеми и ако има и нови лица, добавени към него, управленско-икономическата мрежа на ГЕРБ ще започне да се разплита със страшна сила. Като добавим към това и един изборен резултат, който едва ли ще е впечатляващ, в групата на ГЕРБ определено ще са налице условия за разцепление.
  • 20 Росен

    23 3 Отговор
    ГЕРБ винаги са печелили с фалшификации и купен ромски вот.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гошо

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо ви КуРтИ от село Пиперково":

    За това другата неделя,излизаме и гласуваме...И тиквата колкото и да плаща,отива в небетието...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Миризлив пор

    12 0 Отговор
    Добре де, напишете коя е "силата", все има купувачи ама не се казва коя е силата платила за купуването.

    Коментиран от #26, #33

  • 25 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    12 2 Отговор
    Квартал Победа т.е. Комлука -
    там са лилавите избиратели на ГЕРБ...
  • 26 Радо

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Миризлив пор":

    Ти сериозно ли?Аз ще ти кажа.Вожда и неговите придворни слуги от гепи, продължават с схемите..

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Механик

    6 3 Отговор
    Коя е "опеределената политическа сила"? Стиска ли ви да я обявите публично?
    Не, не ви стиска и аз не ви се доверявам, ама изобщо. Същите калинки, като предните сте.
    Сега ще протакате и ако ви бъде платено с пари или изгоди, или нещо подобно, ще сеокаже ,че тия не са лихвари, нямат пари, политическата сила не е сила, не е било акция, ами е било проверка....
    както стана с ония дето проснаха на земята хората в цеха за зехтин, както стана и с издирването и кутията на самолета.
    Чакате Херо Мустафа да ви нареди, нали?
    Лично аз съм отвратен, за останалите хора, не знам.
  • 29 бира и салатка

    1 3 Отговор
    Аз не съм подкупен но ако някоя партията ми даде 100 биткойна веднага ще гласувам за нея. Биткойнпорфейла ми е празен и чака дарения.Е, има ли такава партия?
  • 30 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Радо":

    Внушението е, че това е партията на вожда с парите от чекмеджето. Истината може да бъде малко по-различна, има хора, на които единствения им шанс е да влязат в парламента за да отърват панделата.
  • 31 БПФ

    5 0 Отговор
    Не е ли 1000 пъти по-лесно на хъхрешката гнъс да се забрани да гласува?
    Който няма средно образование, да НЕ гласува.
    Който не е плащал данъци поне 2 години от последните 4, да НЕ гласува, освен ако не е учащ или пенсионер.
    Който не живее в законно жилище, собствено или под наем, да НЕ гласува.

    Недопустимо е скотове, които живеят в незаконни свърталища, не плащат нищо и не могат да си напишат името, да определят кой да управлява държавата !!!
  • 32 Киркор

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Там е истината!И между другото,свиквай!!!!!
  • 33 Незнаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Миризлив пор":

    Защо да пишат,всички знаем коя е тази политическа сила!
    Нещо преиграваш!