Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 14:38 1 601 1

Бивш шеф в "Напоителни системи" на съд за блудство и опит за изнасилване

  • пазарджик-
  • "напоителни системи"-
  • ангел даскалов-
  • съд
Бивш шеф в "Напоителни системи" на съд за блудство и опит за изнасилване - 1
Ангел Даскалов

Районната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителен акт срещу бившия шеф на "Напоителни системи" Ангел Даскалов в града, съобщи Снежана Стоянова, говорител на Окръжна прокуратура. Срещу него има пет обвинения – четири за блудство и едно за опит за изнасилване.

Според обвинението жертви на сексуалните домогвания на Даскалов са пет служителки на пазарджишкия клон на "Напоителни системи", част от които вече не работят там. За да се възползва от тях, той ги заплашвал със саморазправа и уволнения, използвал и силови методи. Посочените в обвинителния акт престъпления по член 150 от НК се наказват с от две до осем години лишаване от свобода.

Скандалът избухна в края на октомври миналата година, когато две млади жени подадоха сигнал в полицията за сексуален тормоз от страна на началника си. В хода на разследването към тях се присъединиха още 3 техни колежки. Според обвинението той е упражнявал натиск върху тях в продължение на цели две години. Възможно е дори жертвите му да са повече, но останалите да не искат да се афишират публично.

Даскалов бе временно отстранен от длъжност, когато срещу него започна разследване за секстормоз, въпреки твърденията му, че е жертва на клевети. В момента той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева. Очаква се ход на делото да бъде даден до месец. То ще протече при закрити врата заради деликатността на случаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калайката

    0 0 Отговор
    Тъпак !!! Тръгнал да си вади оная работа в службата щото е голям шеф и голяма работа . Със заплатата си може да си купи каквато си иска елитна проститутка , ама явно е циция и иска без пари . Да, ама не. ! Сега в панделата теб ще работят ами няма и на кой да се оплачеш .