Last news in Fakti

7 Юли, 2021 20:10 3 897 9

Осъдиха кмет за кражба на булдозер от 2012 г.

  • булдозер-
  • стоян добрев-
  • атанас иванов-
  • скутаре

Атанасов събира цялата документация и я внася в прокуратурата заедно с подробна жалба за случилото се

Осъдиха кмет за кражба на булдозер от 2012 г. - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Кметът на Скутаре - Стоян Добрев получи условна присъда заради кражба на булдозер. Преди ден той бе признат за виновен и получи една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, съобщи TrafficNews.

Добрев бе подсъдим за кражба на булдозер преди 12 години. Съдебната сага продължи близо две години, като през цялото време пред магистратите на Районен съд Добрев пледираше за невинност.

Как се стигна до делото?

На 9 февруари, в далечната 2012 година 12- тонен булдозер изчезва от улица в пловдивското село Скутаре. Тежкотоварната машина била оставена там от собственика ѝ Атанас Иванов, който я паркирал там със съгласието на свой познат. Два месеца по-късно Атанас отива да вземе булдозера и открива, че огромната машина буквално се е изпарила. Тъй като булдозерът не бил в движение, изчезването му би могло да се превърне в пълна мистерия. Но това не се случва, тъй като съседи видели как огромен кран товари булдозера на платформа и го откарва.

Тъй като в Скутаре повечето хора се познават, собственикът на машината - Атанас Иванов бързо разбрал кои са хората, които са натоварили машината. След още няколко разговора и проверки твърди, че стигнал и до „мозъка” на операцията, който за негова изненада се оказал не кой да е, а самият кмет на селото Стоян Добрев.

Атанасов събира цялата документация и я внася в прокуратурата заедно с подробна жалба за случилото се. Прокуратурата започва проверка, която впоследствие е превърната в следствие.

И така 7 години по-късно делото стига до съда. Срещу Стоян Добрев е внесен обвинителен акт по чл. 195 ал. 1. за кражба. На 15 октомври 2019 година бе проведено разпоредително заседание, на което въпреки протестите на защитата на Добрев, на делото бе даден ход.

Две години след началото на процеса, казусът завърши с осъдителна присъда. Решението на Районен съд идва след дълга пледоария, продължила до късните часове на вчерашния ден.

Решението на първа инстанция ще бъде обжалвано. Кметът Стоян Добрев ще продължи да изпълнява функцията си на кмет, тъй като присъдата му не е влязла в сила.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    22 0 Отговор
    А Краси пет тераси, тъщата на Карадаьъ, Манолев и другите по списък ?
  • 2 Сссс

    26 0 Отговор
    Малииий, 9 години кривосъдие? Присъда ~нищо. Обвинител ят и обвиняемия добре, че са живи.
  • 3 Подводничар

    10 1 Отговор
    Разбирам го напълно г-н кмета и аз навремето бях хвърлил око на една подводница ама докато се наканя те я бракуваха, малко оставаше щях да я отмъкна и с право щях да се намърдам депутат- няма значение от коя партия! Аз да се нагуша пък другите е..... както се казва, кво не е тъй?

    Коментиран от #5

  • 4 Тъй като...

    13 1 Отговор
    ...машината не е била в движение,но тежаща цели...12 тона,кмета се е разбрал с ромите,тайно да я предадат за старо желязо и си разделят парите...🤣😂😆😛😉
  • 5 Сссс

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Подводничар":

    Да не е била подводницата, която е предал Илия П за старо желязо и стана милионер? Добре, че те е преварил, нямаше да те има сега.
  • 6 Крадеш булдозер за 50хиляди лева и Една

    9 4 Отговор
    Година Условно, Кмет на селото, трябва да е от ГЕРБ?? И продалжава дае такъв!! Какво върховенство на закона само!!!!!с Скутаре Пловдивско??? АКО РОМ БЕШЕ ОТКРАДНАЛ 3 КОКОШКИ, ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ОТ. 1ГОД???
  • 7 Механик

    8 0 Отговор
    Казвайте от коя партия е тоя!
    Казвайте, кой и за коя партия купува гласове. Това, че ни уведомявате, че има въпиющи кражби и нредности в БГ< ние и без вас знаем.
  • 8 Ефрейтора

    11 2 Отговор
    Бах ти свинското правосъдие , 12 години ! Гарантирано от ОПГЕРБ !
  • 9 асдаа

    3 0 Отговор
    Булдозер 12 тона??? Това е булдозерче а не "огромна машина".
    Значи 12 тона - 12 години. Ами ако беше някое 40-тонно Komatsu колко години щяха да го влачат?