8 Юли, 2021 16:40 3 885 10

Подробности за намереното мъртво 15 г. момиче в Търново

  • труп момиче

Върху скалите разследващите са открили международния паспорт на момичето, разкъсан на дребни части, тепърва ще се разследва каква е причината

Подробности за намереното мъртво 15 г. момиче в Търново - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Алпинисти участват в повторния оглед на мястото, където е било открито мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев.

Целта е районът да се изследва щателно и да се открият всички следи, водещи към възможната причина за причиняване на смъртта. Благоев уточни, че безжизненото тяло на момичето е било открито паднало върху скалния венец под Къщата на алпиниста в кв. "Зона В" във Велико Търново от случайни граждани вчера около 18.30 часа.

Разследващите продължават да работят по всички възможни версии за настъпването на смъртта, а досъдебното производство е образувано по чл. 115 от НК за умишлено убийство. По случая няма задържано или обвиняемо лице. При първоначалния оглед са открити наранявания по тялото, които са вследствие от падането, няма следи от друг вид рани, уточниха от прокуратурата.

Върху скалите разследващите са открили международния паспорт на момичето, разкъсан на дребни части, тепърва ще се разследва каква е причината. Очакват се резултатите и от аутопсията.

Според наблюдаващият прокурор Радослав Косев момичето, което е от великотърновското село Ресен и е учило във великотърновско училище, е било видяно за последно в Горна Оряховица вчера около 7.30 часа сутринта. Според прокурора след това през вчерашния ден тя е била обявена за издирване.
Оперативно-издирвателните дейности и разпитите на свидетели и свързани лица продължават.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    4 4 Отговор
    голяма мистерия !
  • 2 Механик

    9 12 Отговор
    Не е ли по-редно, да се запитат, защо аджеба това момиче на 15 има задграничен паспорт? Не че е забранено, ама малко е извън общоприетото.
    Момичето ромче ли е? Щото това до някъде би обяснило, защо има задграничен паспорт.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Anon

    20 0 Отговор
    Факта, че международния паспорт в скъсан подсказва че някой е имал проблем с заминаването и. Най-вероятно приятел.
  • 4 Анон

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Ако беше прочел статията, щеше да си наясно че учи в Великобритания

    Коментиран от #5

  • 5 Голям Слон

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анон":

    Това пък къде го прочете?
  • 6 Бандера

    1 10 Отговор
    "Международен паспорт"?! Какъв комунистически запъртък трябва да си, за да използваш това клише, остснало от времето на НРБ, когато на личните карти пишеше паспорт( с описание на семейно положение, имена на децата и месторабота), а за да те пуснат на екскурзия до някоя друга комунистическа кочина(за Запад забрави) ти издаваха международен паспорт, със срок продължителноста на екскурзията и после ти го вземаха.
  • 7 Наско

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    И какво като има паспорт, моята дъщеря има международен паспорт и е на 5 години. Тора циганин ли ме прави . Или да я изнасям през граница в коница в багажника като излизаме в жужбина. Като пишете нещо поне мислете преди да изразите някоя простотия.
  • 8 MIG

    5 0 Отговор
    Правя следното предположение, дано някой от който нещо зависи го прочете.
    Първо обаче имам питане: някой ще направили генетично изследване, за да се разбере първо защо тези тъмнокожи и чернооки родители са родили бяло и синеоко дете. Та от тук: колко деца преди 15 години са изчезнали, дадени и прочие и от тук:
    Аз допускам, че това дете е отгледано с конкретна цел. И до тук спирам, защото се ужасявам от собствените си мисли.
    Не бива да се допуска изключение в заподозрените!
  • 9 Хъм

    0 0 Отговор
    Къде ги видя тези сини очи и руса коса? Има снимка с черна коса и ромска мургава кожа, а на очите Фотошоп черна лепенка.

    Коментиран от #10

  • 10 MIG

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хъм":

    В репортаж на новините преди около 14 часа беше показана снимка, която майката държеше.