Last news in Fakti

9 Юли, 2021 11:11 3 779 4

Търсят камера, заснела убийството в центъра на Пловдив

  • мъж-
  • пловдив-
  • капана

Пострадалото лице е било бездомник, но извършителите не отговарят на това описание

Търсят камера, заснела убийството в центъра на Пловдив - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност двамата мъже, които са обвинени в убийство на 55-годишен мъж в центъра на Пловдив, съобщи пред журналисти Галин Гавраилов, зам.- окръжен прокурор на Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. В сряда вечерта са били задържани двама мъже – на 43 и 45 години, затова, че умишлено като съучастници са причинили смъртта на мъжа. Лицата са осъждани многократно, единият е в условия на опасен рецидив. Те са задържани за 72 часа, като са им повдигнати обвинения. Установява се причината за смъртта, като е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза. По данни от аутопсията смъртта е настъпила след тежка мозъчно-черепна травма.

Пострадалото лице е било бездомник, но извършителите не отговарят на това описание, каза Гавраилов. Познават се, като са “другари по чашка", консумират ежедневно алкохол в градинката над Джумая джамия, където е станал инцидента. Пред последните два дни убитият е бил приютен в дома на единия от другарите му.

Единият от двамата задържани е привлечен към наказателна отговорност по чл. 115, като законът предвижда за това престъпление лишаване от свобода от 10 до 20 години. Другият, който е в рецидив, може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор, без право на замяна.

Двамата са нанасяли няколко минути побой над жертвата, като са му причинили леки телесни увреждания, но едната от тях не е била лека, а черепно-мозъчна травма, която е довела до смъртта му. Линейката е пристигнала за минути, но вече е констатирала смъртта му, която е настъпила на място.

Разследването продължава, изследва се дали случаят е бил заснет от някоя от камерите в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    3 3 Отговор
    арестуваните нямат нищо общо с убийството на несретника ?
  • 2 Бог да прости човека

    9 1 Отговор
    Но хем е пострадал, хем починал! Както винаги много объркваща статия!
  • 3 Лост

    13 0 Отговор
    Интересно ми е как така търсят камера и вземат нещата за доказателство, а когато снимат някой политик камерата се оказва нелицензирана и не може да служи за доказателство?

    Коментиран от #4

  • 4 Тцтцтц

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лост":

    Що за простотии? Какво е лицензирана камера?!