Last news in Fakti

25 Февруари, 2013 11:51 1 263 3

30 задържани след приключване на протеста

  • на протеста

30 души са задържани вчера за нарушаване на обществения ред след официалното приключване на протеста в столицата. Някои от тях носели забранени при посещение на масови мероприятия предмети, съобщиха от МВР.

Около 16.30 часа вчера са задържани първите трима мъже от София - И.М. /27 г./, П.Т. /26 г./, регистриран за наркотици и хулиганство и К.Н. /22 г./, регистриран за кражба. При задържането им двамата по-възрастни носели ножове, а третият - бокс. След като са отведени в Четвърто районно управление, тримата са дали обяснения и са освободени.

Около 20.00 часа в същото районно са отведени задържаните в района на паметника на Патриарх Евтимий трима мъже от Перник - К.П. /31 г./ и А.З. /22 г./, регистрирани за кражби и М.М. /24 г./, известен за хулиганство. Те призовавали множеството за затваряне на кръстовището и създаване на хаос, държали се агресивно и отправяли нецензурни знаци към служителите на реда. У двамата - К.П. и М.М., са открити джобни ножове. А.З. бил без документи за самоличност; От тях също са снети обяснения. Материалите по случая ще бъдат докладвани с мнение за налагане на наказание по Указа за борба с дребното хулиганство.

В столичното Първо районно управление същата вечер са задържани 24-ма от нарушителите  на обществения ред. Сред тях са трима непълнолетни - 17-годишен, криминално проявен за кражби, грабежи и наркотици, който носел бокс и двама 16-годишни с регистрации за кражби. След обяснения тримата са предадени на родителите им.

Четирима от задържаните  носели в себе си забранени предмети при посещение на масово мероприятие /ножове и боксове/ - Б.Ш. /18 г./, криминално проявен за телесна повреда и кражби, М.Х. /23 г./  и 18-годишните Ч.А. и В.Г. Освободени са след обяснения в районното управление.

За установяване на самоличност в районното са отведени И.Р. /23 г./, Д.М. /29 г./, Д.М. /29 г./, П.Г. /22 г./ с криминални регистрации за кражби, грабеж, унищожаване и повреждане и противозаконно отнемане на моторни превозни средства. Освободени са, след като са им съставени актове по чл.6 от Закона за българските лични документи.

На двама от задържаните - Г.С. /33 г./ и П.Д. /32 г./, известни на полицията за кражби и наркотици, които запалили кофи за смет, предстои да бъдат съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.
След като дали обяснения пред униформените, Т.Т. /24 г./, регистриран за хулиганство, Д.Ц. /20 г./, известен за наркотици, С.П. /18 г./ - за хулиганство и наркотици, Б.Р. /23 г./ - с регистрации за кражба, хулиганство, присвояване и закана, М.М. /18 г./ - проявен криминално за кражби и наркотици, С.С. /27 г./ с криминалистически регистрации за кражби и грабежи, Г.Ф. /23 г./ и Я.С. /25 г./ - с хулигански прояви, са освободени.

С  24-часова мярка в районното управление са оставени Р.А. /18 г./, известен за хулиганство, Г.С. /25 г./ - регистриран в полицията за кражба и наркотици, А.Г. /18 г./ - с регистрации за хулиганство, унищожаване и повреждане и наркотици. Предстои доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура с мнение за повдигане на обвинение по чл. 216 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 offff

    0 0 Отговор
    Добре де , обявете и престъпленията на тия срещу които са протестите. Едвали някой иска да прави кариера като нарко дилър или крадец. Това са последствия от мизерията и липсата на переспектива пред младите, пък и като гледат , кои са на мода, какво очаквате...

    Коментиран от #2

  • 2 0321

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "offff":

    Тъй, тъй.... !
  • 3 pacoran

    1 0 Отговор
    Да бе ами платените фенове който чупеха и предизвикваха безредици и те не са престъпници нали просто мирно и тихо чупат фърлят камани и кво ли още не