Last news in Fakti

8 Август, 2021 20:30 11 314 31

Жители на столичен квартал пропищяха от крадци, не ги интересува дали сте вкъщи

  • крадци-
  • апартаменти-
  • младост

Качват се по етажите и почват да човъркат по врата, която им изглежда лесна за разбиване и дори не правят проверка дали има хора в апартамента

Жители на столичен квартал пропищяха от крадци, не ги интересува дали сте вкъщи - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Жители на столичен квартал пропищяха от крадци. Това става ясно от публикация в социалните мрежи, където се обяснява къде и как действат апашите. По думите на потребителите причина за набезите най-вероятно е фактът, че повечето хора са в лятна отпуска и са на почивка. Ето за какво алармират живущите в ж.к. "Младост".

Плъзнали са крадци. Имам познати оплаквания от Мл 1, Мл 1а. Качват се по етажите и почват да човъркат по врата, която им изглежда лесна за разбиване и дори не правят проверка дали има хора в апартамента. В случаите, които чух хората като се размърдат вътре и тръгват да бягат преди да успеят да ги видят как изглеждат.

Това, което бих казал, че може да направим, че да подобряваме ситуацията е особено през деня ако чуете шумове по етажите, излизайте проверете да не е някой да разбива врата, оглеждате се за непознати лица, ако видите непознат в блока си го питайте за къде е, ако е злонамерен ще се подплаши веднага.

Но най-вече виждам, че разчитат на това, че хората са на почивки и дори действат в тихите часове между 13 и 17 часа и просто трябва да сме нащрек иначе другото е ясно....СОТ-ове, скъпи ключалки, камери и тн.

Казвам го по такъв начин, защото питам после съседите и те чули, че нещо се ръчка и трака, но не си направи труда да видят какво е...пък хванеш ли го един път в твоя вход и да избяга най-вероятно няма да пробва пак в същия вход поне.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FEFE

    108 2 Отговор
    Да ги изненада някой с двуцевката
  • 2 Пич

    40 82 Отговор
    Къде е баш милиционера Рашков... Нали много опит имаше... Като се напие , да се хвали , де...

    Коментиран от #3, #6

  • 3 отговор

    30 54 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Зает е с 19-сте имота и дамаджаните.

    Коментиран от #13

  • 4 Дядо Гъдю

    72 4 Отговор
    А толкова е лесно с 220 волта! Даже докато дойде линейката го намира изпечен, готов за дегустация! А може и с машинка за комари! Учете бе хора, търсете в интернет! Малко ампери и хиляди волтове, охлаждат желанията на крадците!
  • 5 ИВАН

    47 5 Отговор
    Еее, демокрация е джендърска му работа не можеш дори с тояга да защитиш живота и дома си, да не говорим за пушки пищови и ножове
  • 6 пешо

    57 15 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    смешници, това поколение е израснало, ограмотявано и възпитано когато на власт беше Онзи. не се правете на улави!
    безнаказаността беше издигната в култ именно при управлението на Оногова! той трябваше да търка наровете още след "ало, ваньо!"! не се правете на улави, казах!

    Коментиран от #7

  • 7 Пич

    19 30 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Понеже си много прав , затова " новите " пуснаха всички големи бандити от затвора... Където Оногова ги беше пратил...
  • 8 РАШКОВ ДАМАДЖАНАТА, КВО СТАВА

    19 35 Отговор
    ВЕЧЕ КРАДЦИТЕ ШЕ НИ ОБИРАТ....ДОБРОВОЛНО...ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРЮ РАШКОВ
  • 9 Продавам

    15 3 Отговор
    мачете ...
  • 10 РАДЕВ, КВО СТАВА

    20 33 Отговор
    ТВА ЛИ ТИ Е ...ПРОМЯНАТА
  • 11 РАШКОВ

    14 32 Отговор
    ТИ МИНИСТЪР НА КАКВО БЕШЕ, ЧЕ НЕ СЕ 3АЗБРА

    Коментиран от #26

  • 12 мда

    24 7 Отговор
    Сложете си камери.
  • 13 Наистина

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "отговор":

    Наистина сте кухи лейки
  • 14 Хонорик

    24 2 Отговор
    Ами пречукайте няколко,пък да видим дали няма да ги интересува.
  • 15 Един

    21 2 Отговор
    Нека ми дойде някой такъв докато съм вкъщи и...повече от нищо няма да се интересува.
  • 16 Бай Онзи

    34 2 Отговор
    Жената само ми дудне на главата, защо държа пистолета на нощното шкафче на ръка разстояние. Нито може да разчиташ на полицията, нито на съд. Те са едно с престъпниците, даже май излиза че престъпника разбива нечия собственост е по невинен и от хората, които напад и обира. За това желязото до главата, па който иска да влезе на собствен риск. След като държавата е напълно абдикирала и цари безнаказаност ще трябва сами да се справяме. Жалко само дето ще съсипят на някой нормален човечец живота, като иде да ги лежи за свестни.
  • 17 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    17 12 Отговор
    Няма работа, гладни са хората, няма социални грижи и помощи. Остава им единствено да станат крадци. Държавата експлоатира жестоко хората, а когато изпаднат в нужда ги изоставя да се оправят сами. Кога ще го разберете, гладен не се стои, трябва да има държавни социални програми за всички, а не само за стари, за инвалиди ... по които да се дават някакви пари срещу обществено полезен труд като почистване, санитар в болница, грижи за стари хора и деца инвалиди... Разберете всеки изпаднал човек трябва да получи грижа от държавата срещу обществено полезен труд.

    Коментиран от #19

  • 18 Многоуважаеми

    22 2 Отговор
    съграждани. В един вход е събрано кажи речи едно село. Ми вземете се опознайте, изберете по яките и решителни за нещо като пъдари. Като хваните двамата трима и ги преквалифицирате в сакати просяци или травестити на околовръстното ще ви оставят на мира.
  • 19 БСП на Бунището

    16 5 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Тия Комунистически алтруизма вече не важат.Работа има за всички - не можеш да вземаш от Работещите ,за да храниш Наркомани и Мързеливци,за да не крадат...Аз хванах един,който влезе с взлом в дома ми и НИЩО ,- кварталния щял да разговаря с него- друг път да не прави тъй ...И си взех Питбул.На него да обяснява като се срещнат очи в очи....
  • 20 Такова е

    11 12 Отговор
    управлението на Радев, по курортите масово след Борисов изчезнаха пост терминалите по заведенията на всички им са развалени , по плажовете продават каквото им хрумне без касови апарати , оправдания на които няма как да им повярваш , пълен ХАОС цари в държавата ! МАФИЯТА ВЗЕ ПРЕВЕС , ПРЕДИ НЯМАШЕ ТАКОВА НЕЩО НИКЪДЕ !

    Коментиран от #24

  • 21 Наркос

    13 1 Отговор
    Това някога беше работа на полицията, но сега работата им е да косят трева докато вас ви обират посред бял ден! Напълно заслужено при това , защото не знаете сигурност ли искате или зелен хайвер!
  • 22 Капитализъм

    16 3 Отговор
    В действие
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТО ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА СТРАХ И БЕЗ ЗАКОНИЕ

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Такова е":

    ЗА ДА МОЖЕ 😈😈😈😈СПОКОЙНО ДА ОБЯВЯТ В СРЯДА,ЧЕ ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ НАЧЕЛО НА КИМОН НИНОВА Е ВЗЕЛА ВЛАСТТА💣
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Джеймс

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "РАШКОВ":

    По български и литература.
  • 27 Наблюдател

    2 0 Отговор
    МВР отдавна са "на море"....
  • 28 Една камера и една високоволтова...

    3 0 Отговор
    Шашма,решават проблема за секунда.Камерата засича,а тока изпича!Има и по евтини и работещи ефективно начини,но те са за по интелигентни и запознати със законите на ЧИЧО ОМ
    ,собственици на апартаменти и друга собственост.Там където ток удари,вече няма място за гробари....
  • 29 Ийгъл 1

    4 0 Отговор
    Има едно изпбретение което действа безотказно срещу всякаква напаст. Нарича се пистолет и веднъж използван в кой да е блок плъховете не се връщат. Не забравяйте крилатата и вярна реплийа на Бойко Борисов: в моят дом аз съм БОГ!" Може да е всякакъв, но тук е прав. Започнете да мислие по същия начин. Камерите са за наивници.
  • 30 1122

    3 0 Отговор
    ха, вземаш си един стол сядаш срещу вратата,и когато я отвори крадеца го удряш по главата с една бухалка която предварително си приготвил,после докато дойде на себе си го вържеш за ръцете и краката,след което започваш да го риташ надолу по стълбите,и колкото по на горе живееш,толкова по зле за крадеца.Като стигнеш до изхода на блока,му удряш една бухалка за последно и ако оживее,вече няма да му мине през главата да влиза в чужд имот!
  • 31 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Нали сме аджеба демокрация и в устата ни все Щатите!? Тъй в Америка - инак в Америка. Значи равнява се мравката по слона, ама нито ушите му има, нито хобота , за телесното му тегло да не говорим. В Авктралията и в повечето щати в САЩ ако влезлия в дома ти човек по никое време и без твое съгласие е убит, домакина не носи абсолютно никаква отговорност. Идват полиция ,линейка , констатират и документират случая и .......до тук. На по-вечето места нямат и огради като при нас - просто тротоар и зелена морава , на която не бива да стъпваш.
    Нашенските законотворци , понеже в по-голямата си част са прависти, юристи и слуги на Темида, кроят - сучат ..... Така я правят, че да има работа за всички -от редовия полицай до мастития съдия. За подаръци и рушвети няма да говорим. И колкото се разтяга процедурата по отношение на едно престъпление - толкова по-добре.
    Докторът от Пловдив нали утрепа един крадец - още ли е на свобода, излежа ли си присъдата и как се оформи раб,тата изобщо и въобще ???