Last news in Fakti

20 Август, 2021 09:40 2 152 6

Задържаха мъж за трафик на сирийци край Пловдив

  • сирийци-
  • пловдив

Сирийските граждани са влезли през "зелена граница" от Турция в България

Задържаха мъж за трафик на сирийци край Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 22-годишен мъж за това, че на 18 август 2021 година е помогнал на 13 граждани на Сирия да преминат през страната в нарушение на закона.

По делото е установено, че на 18 август 2021 година обвиняемият се придвижил с автомобил до неустановено място на пътя между град Тополовград и град Елхово. Там чакали чуждите граждани – 13 мъже, между които и 14-годишно момче. Те се качили в автомобила, като обвиняемият трябвало да ги откара до град София.

Няколко часа по-късно автомобилът, управляван от обвиняемия, бил спрян от служители на сектор "Специализирани полицейски сили" към Областната дирекция на МВР-Пловдив, на автомагистрала "Тракия", в района на село Войводиново. Установено е, че сирийските граждани са влезли през "зелена граница" от Турция в България. Целта им била да стигнат до Германия. Те са настанени в миграционен център. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамбарът се пълни

    8 1 Отговор
    Нема жито,има смуглянки.Тва ви донесе и ни донесе "демокрацията" .Едно голямо пфуууу...
  • 2 Обаче

    3 1 Отговор
    ... гора на площ 380 ха гори в Башкирия.
  • 3 Fufu

    6 7 Отговор
    Как така им помогнал да преминат границата, а реално ги е качил на пътя!!! Границата не минава по пътя! Само едно нарушение може да има и то е, че извършва превоз без разрешително! Значи, всеки, който качи стопаджия, извършвп престъпление ли? Да му искаш лична карта, паспорт ли???
  • 4 12 КЕ'НЕФА СА МНОГО ЗА ЕДИН ЧЕРВЕН

    1 2 Отговор
    КОМУНЯГО-ФАТМ'АШКИ....ДС- -- ГЪ'З!
    ...
    РААААШКООООВ,... ОСТАВКА БЕЗДАРНИКО,....ВЕДНАГА !!!
    ПРИ БАЦЕ НЕМАШЕ ЕДИН...КАМИЛАР А ПРИ ФАТ'МАКА И ДС-АГЕНТА....ХИЛЯДИ
  • 5 Мехмед

    1 3 Отговор
    Българите уж мразят сирийците и ги наричат навлеци ама като стане дума за пари и дупетата си дават.
  • 6 Turchin

    1 2 Отговор
    Европейският съюз ще ви даде пари. Например 3,5 милиарда евро ще бъдат дадени на 3,5 милиона бежанци. Те ще коригират и демографската структура на България. Пристигащите бежанци са всички 18-25-годишни млади мъже. Българките да са готови.