Last news in Fakti

4 Септември, 2021 14:46 5 420 24

Бабата на мъжа, заплашил Ива Митева: Много краде, ще го гоня

  • ива митева-
  • заплаха-
  • любомир яков

Баща му напуска семейството преди около 23 години, за да работи в Гърция, оттогава няма връзка с него

Бабата на мъжа, заплашил Ива Митева: Много краде, ще го гоня - 1

Два дни преди да отправи заплахата за убийство към председателя на Народното събрание, Любомир Яков е бил в къщата на баба си в село Красново. Това стана ясно от разказа на баба му Ганка Якова пред БНТ.

От думите ѝ става ясно, че най-вероятно той е напуснал къщата в ранните часове на четвъртък, но тя не е станала след него, защото по думите ѝ я е било страх. Баща му напуска семейството преди около 23 години, за да работи в Гърция, оттогава няма връзка с него. Любомир има по-малка сестра, която също заради проблемите с брат ѝ отишла да живее в Германия.

Майката починала преди 5 години. По думите на роднините тя е била начетена жена, преди е била директор на училище. В Стара Загора са живели заедно със сина си. По думите на баба Ганка затова и самият Любомир не е успял да завърши средно образование. Роднините го описват като умен, четящ, обичащ да чете книги със закони, обичащ и да пътува на стоп.

"Не знам какво да ви кажа, вече нямам думи. Майка му почина, баща му го няма 25 години, и не иска да се оправи и това е. Не може. Два месеца го няма, дойде, опрах го, почистих му, сготвих му, нахраних го. Седя десет дена, ето го пак изчезна. Дойде като прасе. Самичка съм, съпругът ми почина вече 2 месеца, той от притеснение почина", разказа пред БНТ бабата на мъжа. По думите ѝ той не е агресивен.

"Нищо не работи и не иска, идваха хора, качват го в колата, докарват го, случайни хора, обещават му да работи, той обещава, че ще отиде и след това пак го няма с месеци. Хората викат: приказките му са толкова умни и е умен, беше пълен отличник при майка му. В Стара Загора живееше. Краде, много краде. Този път съм решила, че ще го гоня, няма да го държа тук", допълни Ганка Якова.

Според чичото на Любомир задържаният мъж и преди е имал подобни прояви. Той е бил задържан от органите на реда заради това, че спира коли, проси и лъже, че е сирак. Роднините му обаче са категорични, че той няма психично заболяване.

По-рано през деня стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха с убийство срещу шефката на НС Ива Митева. Очаква се да бъде удължен и арестът му със 72 часа и ще бъде поискано “задържане под стража” за постоянно на криминално проявения.

Яков е задържан късно снощи в Стара Загора. Той е направил пълни самопризнания, че е изпратил заплашителния имейл към председателя на Народното събрание Ива Митева. Направил го е от градинка, близо до жп гарата. Все още не е ясно откъде е ползвал интернет.

Името му нашумя през 2020 г., когато той получи условна присъда за телефонна заплаха. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е установено, че заплашителните обаждания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора.

За него се знае, че той е имал много профили в социалните мрежи, където се е представял за сирак и е искал помощ от хората, като по този начин е мамел тези, които са решили да му помогнат. Замесен е и в хулиганска проява - след скандал с водач на тежкотоварен камион той разбива стъклото на камиона.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 3 Отговор
    Не го задържайте, лекувайте го!

    Коментиран от #6

  • 2 Напълно

    41 4 Отговор
    подходящ са им подали !
  • 3 Само краде

    40 10 Отговор
    Като истински гербаджия.

    Коментиран от #16

  • 4 Мутри ..луди .всякакви издънки

    14 3 Отговор
    В тая държава 😂. ..шъ съ опраим 🙉
  • 5 Сатана

    63 5 Отговор
    Някой му е платил.Тоя пич дори не знае коя е Митева
  • 6 Обаче

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ... група НЛО е забелязана над Нешвил.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    44 8 Отговор
    Според мен на подалия заплахата е платено и заплахата е поръчкова
  • 9 Активист на БКП

    18 10 Отговор
    Пълни ГЕРБерски глупости!
  • 10 Българка

    23 4 Отговор
    Интерес от скандалната заплаха имат от ИТН,защото с действията си губят рейтиг, от НСО и Гешев, които не искат реформи
  • 11 БАБА ТОНКА

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Обаче":

    И СКОРО ЩЕ ИМА КОНЦЕРТИ👏👏👏
  • 12 ОТ КАДЯ НА КАДЯ БЯ

    12 1 Отговор
    МНОГО СИ ЧИТАВ ЧИЛЯКА,ТЪКМО ЗА НОВИЯ ПРОЕКТ „БРИЛЯНТИН”👍ТЕ ТАМ СА ВСЕ УМНИ И ЧЕТЯЩИ ХОРА👏👏👏👏КАТО ПУСНАТ И ПЕТКО ОТ ЛЯСКОВЕЦ И ВОАЛА 5%
  • 13 Въй

    8 8 Отговор
    Остров Белене плаче за такива хора,като Яков ,плачееее!
  • 14 Иван

    10 1 Отговор
    Ми ся обявете военно положение заради един електронен буламач може и война да стане
  • 15 456

    21 1 Отговор
    От това което прочетох, излиза:1че момчето е отчаяно /то не лъже, че е сирак/и 2 търси си подслон сигурен топъл с храна - може би. Смятам, че се нуждае и от друг вид помощ, не само психологическа.
  • 16 Истината

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Само краде":

    От партизанско село красново кръвта му е комунистическа и краде като приватизатор Комсомолиц отличник Още не можем да се отървам от тях вече 30 год
  • 17 Ю.кортес

    12 3 Отговор
    Аман от тая тъпа сапунка.Това сценаристите от шоуто за дебили ли го измислиха.
  • 18 Пламен

    9 4 Отговор
    Чалгарите си правят евтина реклама.
  • 19 Тошко

    5 1 Отговор
    На Ива Митева - две охрани! След седмица разтуряме седянката (пара ламента)
  • 20 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    12 3 Отговор
    "Крaдe, мнoгo крaдe. Тoзи път cъм рeшилa, чe щe гo гoня, нямa дa гo държa тук", дoпълни Гaнкa Якoвa"

    Като колегата му кардец тиквеника от Банкя. Този път сме решили да го гоним, няма да му даваме повече властта.
  • 21 Анонимен

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Направил го е от градинка, близо до жп гарата. Все още не е ясно откъде е ползвал интернет." В тая градинка навремето преди да наслагат лампи имаше сценки от типа на : "Скрий го някъде щото не издържам на гледката!" И сега ги има! Там наблизо има и едно заведение с лодки и водни колела когато има вода! Там ще да се е закачил!
  • 22 Гошо

    5 0 Отговор
    С му е платил. Цели се в шум и атрактивна новина. Младежът е неадекватен, соц слаб. Точно с какво му пречи ива митева, че има говорен дефект. Тези са измамници.
  • 23 До Гошо

    0 1 Отговор
    Дали Слави или Рашков, или някой друг протестър......, казва ли ти някой !
  • 24 Пишман

    0 0 Отговор
    Те и депутатите много крадат!...И тях ще ги гоним!