17 Септември, 2021 12:21 3 097 9

Измамници източват сметки от името на търговски банки

  • измамници-
  • банкови карти-
  • търговски банки

Атакуваните са стотици, а някои от жертвите вече са превели десетки хиляди левове по сметките на престъпниците

Измамници източват сметки от името на търговски банки - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Телефонни измамници източват сметките на потребители като се представят за служители на търговски банки. Чрез фалшива самоличност престъпниците се опитват да измъкнат чувствителни данни за банкови карти и сметки, съобщиха за NOVA от ГДБОП. Атакуваните са стотици, а някои от жертвите вече са превели десетки хиляди левове по сметките на престъпниците.

За схемата предупредиха десетки потребители, получили нетипични телефонни обаждания или имейл съобщения през последния месец. Те са атакувани от лица, които се представят за служители на банка или на система за картови плащания. Жертвите са приканвани да свалят специално приложение или да предоставят чувствителни данни за банкови карти, електронно банкиране, транзакции и баланси по сметки под предлог – да защитят парите си.

Вместо това обаче жертвите оставали с празни банкови сметки.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 2345

    15 0 Отговор
    Когато свършат баламите, тарикатите ще изчезнат сами
  • 4 Бичето

    8 1 Отговор
    Пълно с баламурници и балъци
  • 5 коки

    12 0 Отговор
    то хиляда пъти се каза,че такава информация се дава само в банка пред банков служител лице в лице, иначе на ден на имейла получавам поне по пет съобщения от банка за предоставяне на лични данни

    Коментиран от #6

  • 6 Грульо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "коки":

    Като си откриваш сметка в банката, никой не ти казва от какво да се предпазваш. Не вярвам всички да ползват онлайн банкиране и да четат сайтовете им, особено пенсионери от селата. :D
  • 7 Аз карта нямам пари в банка също

    5 1 Отговор
    Сичко кво имам е кешовица покрита в евро
  • 8 ЛЛЛ

    3 1 Отговор
    Решението е да се държат парите в дюшека
  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    Затова само хубави коли и жени,да знаеш за какво си даваш парите