Last news in Fakti

17 Март, 2013 10:41 1 666 0

Заложническа драма в Гърция

  • заложници-
  • драма

Затворник се опита да избяга и взе за заложници шестима души в Гърция, предаде ИТАР-ТАСС.

Албанецът Алкет Ризай е осъден за убийство. Той заплашва да убие заложниците, ако исканията му - бъде пуснат на свобода и да му се позволи да се укрие, не бъдат изпълнени.

Инцидентът е станал в затвора "Маландрино" в централната част на Гърция. Водят се преговори с албанеца. Източници на полицията твърдят, че на място  са изпратени три екипа командоси, а всички служители на затвора, които почивали, са извикани по спешност.

Ризай заяви, че е въоръжен с ръчна граната и заплашва, че ще взриви и себе си и заложниците. 36-годишният албанец е бягал два пъти от затвора - през 2006 и 2009 г., като и в двата случая е използвал хеликоптер.

Алкет Ризай се е предал след около 24-часови преговори, предаде „Катимерини” по-късно тази вечер.
Заложниците на осъдения за извършване на наемни убийства албанец са в добро здравословно състояние. Оказало, че затворникът има в себе си единствено саморъчно направени ножове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА