Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 09:47 1 834 17

Ботьо Ботев за заложническата криза: Действано е изключително бързо, перфектно, професионално

  • ботьо ботев-
  • криза-
  • заложници-
  • полиция-
  • действия

Тук е действано перфектно от професионална гледна точка. Новият главен секретар на МВР Живко Коцев е първият на тази длъжност, който преди това е минал през криминалните служби, минал и по линия на убийствата, коментира още криминалистът 

Ботьо Ботев за заложническата криза: Действано е изключително бързо, перфектно, професионално - 1
Снимка: Нова телевизия

„Заложничеството е плод на неудоволствието на извършителя. Имало е предварителни симптоми за създаването на такава ситуация, които не са стигнали до органите на МВР. Можело е да се предвидят някои неща“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ криминалистът Ботьо Ботев по повод кризата със заложници в село край Сандански. Похитителят е отправял заплахи чрез социалните мрежи.
„Подценени са нещата, както обикновено е в такива ситуации. Проблемът е изключително сложен. Полицаите са могли да стрелят срещу похитителя, но трябва много прецизно и точно да се реши как да се подходи в такава ситуация. Целта е да се проведат мероприятия да не се допусне стрелба, защото могат да загинат невинни хора“, добави той.

„Трябва да се направи лична оценка на хората, които са замесени. Симптоми е имало, но няма информация стигнало ли е до службите. Другото опасно е, че не е получена информация за незаконното му оръжие, а той го е и използвал. В хода на разследването ще стане ясно. На черния пазар може да се сдобиеш с всичко, което пожелаеш. Сега е малко по-затегнат контролът. Преди години в заводите край Казанлък и в други заводи на части се изнасяха заготовките, които се правеха и се сглобяваха. Това беше голям проблем. Сега не е така“, коментира криминалистът.
„Не са били много заложническите действия. Тук е действано перфектно от професионална гледна точка. Новият главен секретар на МВР Живко Коцев е първият на тази длъжност, който преди това е минал през криминалните служби, минал и по линия на убийствата. Работил е и под мое ръководство. Действано е изключително бързо, перфектно, професионално и с ангажиране на всички, които са способни да вземат участие. Това е дало резултат“, подчерта Ботьо Ботев.

„Трудно е да се направи и да се предвиди как ще постъпи такъв човек. Това е въпрос на субективна оценка. Нещата са особени. Има раняване на бащата. Скандал ли е станал, за да се използва оръжието. Следващите му действия са твърде необективни от гледна точка на извършеното деяние – сам е информирал за това какво е направил. Това е странно. Тук вече може да се гадае“, обясни още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запознат

    16 2 Отговор
    Това пиянде за всичко го викате
  • 2 честен ционист

    5 9 Отговор
    МВР пикчърс със сценариста Ботьо..
  • 3 Кило парцуца

    6 1 Отговор
    толкова му плащат на пенсията
  • 4 Защо ?

    11 1 Отговор
    Само некадърници интервюирате, защото е за без пари ли
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    Ушаците са си сготвили Селска вечеринка, че е имало заложници! Смех. Са Още кинти ще искат, че са мега!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    9 0 Отговор
    Ботьо вехтата пияница е дегенерат !

    Коментиран от #10

  • 9 Напиши коментар:

    9 1 Отговор
    Ботю си е бандит, но по линия на държавата. Цял живот е ял и пил с бандитите от другата страна на бариерата.
  • 10 Феликс Дзерджински

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Хайдук е. 100 % бандит на заплата и пенсия.

    Коментиран от #16

  • 11 Може би

    6 2 Отговор
    Ботев познава сегашния шеф и затова го хвали. А човекът е търсил помощ сигнализирайки сам за действията си - това ако не се знае от компетентните органи, то трябва да сложим кавички на "компетентни".
    А относно и формацията от "социалните мрежи" - явно всичко се следи (това демократично ли е). Вероятно сега "слухтящият" ресурс е насочен към здраво мислещите хора, наричани от шайката "русофили".
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    Ботев си е Експерт и си разбира от работата
  • 13 Някой

    6 0 Отговор
    Ботьо Ботев преди говореше, как Карамански с негови хора е задържан в Чехия и ка са ги доставили ан нашите служби и накрая самият Карамански. Само че се твърди, че Борисов е бил в затвор в Панкрац Чехия, като шофьор от група за автокражби на Иво Карамански. Интересното е, че Борисов не съди изнеслият го, където разбрал след отваряне на архив на чешкият затвор. Та Ботьо Ботев да каже дали Борисов е от върнатите от чешките служби?
  • 14 Хорейшио

    4 0 Отговор
    Докога ще го канят този пенсионер в телевизиите при всяко престъпление, като че ли е най големия следовател криминалист?! Айде да си пие ракийката и да освободи ефира, че да може и други да вземат думата
  • 15 Емо

    4 0 Отговор
    Всичко е много, много перфектно, защото това е един объркан човек, айде подготвен професионалист да вземе заложници, тогава ще видите кон боб яде ли.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИВАН

    0 0 Отговор
    Айде още един лиз.ач да каже нещо - мноооо умен бе ..... а защо стигнахме до тука, да заприличаме на сащисаните, нека това да каже като е толкова умен