Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 11:48 2 436 4

Заловиха 9000 литра нелегален алкохол, описан като дезинфектант

  • заловен-
  • 9000 литра-
  • нелегален алкохол-
  • описан-
  • дезинфектант

Солидното количество е разкрито след двудневна проверка от митничарите 

Заловиха 9000 литра нелегален алкохол, описан като дезинфектант - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха близо 9000 литра спирт, водка и ракия, маскирани като дезинфектант.

До разкриването на големите количества се стига, след като митнически инспектори отклоняват за проверка товарен автомобил, напускащ страната през на ГКПП Дунав мост II – Видин Калафат.

Водачът декларира, че превозва групажна стока за Великобритания. Митническите служители се усъмняват в част от товара, описан като „хигиенен разтвор за ръце“ и разпределен в 192 туби по 20 литра с общо количество 3840 литра.

Направена е проверка, от която става ясно, че част от течността в тубите е с алкохолно съдържание 37,8 градуса с мирис на водка, а друга - 41,3 градуса с мирис на ракия. Количествата са задържани.
На следващия ден митнически служители извършват проверка в обекта, посочен в документите на товара като производител – цех за биоторове и дезинфектанти в област Габрово.

Инспекторите от ТД Митница Русе, отдел „Митническо разузнаване и разследване“, сектор „Оперативен контрол Свищов“ откриват на мястото близо 5000 литра течност – част от нея в два куба с вместимост 1000 литра, а останалата - в туби с етикети с надпис „хигиенен разтвор за ръце“.

Според данни на служители в обекта течностите представляват денатуриран (негоден за консумация) спирт и дезинфектант. Направените лабораторни проби обаче показват, че така нареченият „хигиенен разтвор за ръце“ е неденатуриран етилов алкохол, годен за консумация с алкохолен градус 67,6%.

Пробите от представения като денатуриран спирт показват, че това също е годен за консумация неденатуриран етилов алкохол с градус 95,5%.

Акцизната стока е иззета от митническите органи, а по двата случая са образувани досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура-Видин и Районна прокуратура-Габрово. Работата по случаите продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 0 Отговор
    Дезинфектант, гориво, валута, във военно време е както ти дойде.
  • 2 СПИРТОМЕР ОТ ПОДГУМЕР

    17 0 Отговор
    АМА ТОВА СИ ДЕЗИНФЕКТАНТ ЗА ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА🍷
  • 3 Абе,

    2 0 Отговор
    Давайте на протест - Радев е виновен !
  • 4 Това количество от

    0 0 Отговор
    9 тона във Великобритания струва
    108 000£. Добра цена.