Last news in Fakti

27 Юни, 2023 12:25 1 758 7

Иззеха 8860 литра нелегален алкохол в Пловдив

  • нелегален алкохол-
  • пловдив

По време на проверката собственикът на имота не е представил документи за произхода на алкохола, както и за платен или обезпечен акциз за него

Иззеха 8860 литра нелегален алкохол в Пловдив - 1

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Пловдив иззеха 8860 литра нелегален етилов алкохол, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 22.06.2023 г. екип от митнически служители, при контролни действия, извършва проверка на частен имот на територията на община Пловдив, в който е разположено производствено хале.

По време на проверката инспекторите установяват, че в халето и в прилежащия му двор се съхраняват 9 еднотонни пластмасови съдове и 38 туби с вместимост 10 л, съдържащи течност с характеристики на етилов алкохол.

След замерване с техническо средство се установява, че в съдовете се съхраняват 8780 литра течност с алкохолно съдържание 96.6 % vol и 94.5 % vol, както и 20 л с алкохолно съдържание 43.3% vol. Открити са и 60 л безцветна течност с мирис на анасонова напитка.

По време на проверката собственикът на имота не е представил документи за произхода на алкохола, както и за платен или обезпечен акциз за него, който съгласно Закона за акцизите и данъчните складове се изчислява на около 91 000 лева.

Нелегалният етилов алкохол с общо количество 8860 литра е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    3 3 Отговор
    ..... майката.......... лелята....... че бстисаха хубавата ракия !

    Коментиран от #5

  • 2 Кочо

    5 2 Отговор
    Ако бяха го изпили навреме, нямаше да е нелегален!
  • 3 адаша

    5 0 Отговор
    Сметката от 91 000лв. е за чистия спирт, а когато му добавиш дестилирана вода и ароматизатори става доста по голяма. Този спирт е готов за болниците. Там имат нужда.
  • 4 боко

    5 0 Отговор
    имал казан и като не плаща сега няма да го има казана
  • 5 Чичо Тони

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Каква ракия бе? Чиста цар кировщина. А ти си я плащай по 6-7лв. стоте грама.
  • 6 Шопо

    4 0 Отговор
    Нелегалният етилов алкохол с общо количество 8860 литра е задържан, количеството е разпределено в туби от 20 литра и раздадено на служителите в митница Пловдив с цел изследване и дегустация.
  • 7 Емо

    1 2 Отговор
    Интересно. Обикновено акциза е данък върху луксозни стоки, които не се произвеждат в страната, която налага този данък. В случая алкохол се произвежда в България от стотици години, а не може да се каже, че е луксозна стока.