Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 09:18 1 681 10

Разследват собственичка на магазин във Вършец за купуване на гласове

  • вършец-
  • магазин-
  • търговия с гласове

Разследването на случая продължава

Разследват собственичка на магазин във Вършец за купуване на гласове - 1

При специализирана акция на полицията във Вършец по линия на противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите в магазин в ромския квартал "Изток" са намерени шест тетрадки с изписани в тях имена, срещу които имало цифри и телефонни номера, съобщават от Районното управление на полицията в курортния град.

Срещу 47-годишната собственичка на магазина е образувано досъдебно производство по член 167 от НК.

Изяснява се дали изписаните суми са дадени на всеки от хората, за да гласува за определена политическа партия, дали са незаконно отпуснати кредити с високи лихви или са дължими на магазина суми за пазаруване без клиентите да са плащали в момента.

Разследването на случая продължава, обявиха от полицейското управление.

Образуваното досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите е второто в област Монтана. Вчера започна разследване и срещу мъж от село Замфирово в община Берковица, в чийто автомобил бе намерен списък и имена на хора от селото и срещу тях определени суми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи

    5 14 Отговор
    Оффф ! Рашков ще изземе всички мазни тефтери с вересии и хората ще са свободни .Само така другарю Чашков, пардон Рашков !

    Коментиран от #7

  • 2 гласопродавач

    8 2 Отговор
    Казвайте имената на продавачите и по колко купуват гласовете, че да се ориентираме направим сделка!:)
  • 3 sfgg

    4 7 Отговор
    Представете си как изглежда тази селянка изакана на балканите ! Представете си какво селско излъчване има хахахахахахах ! Миекащата ,простовата селянка боботеща и с тъпа фаца !
  • 4 УДРИ РАШКОВ

    9 6 Отговор
    ПО МУТРАТА ОТ СИК И ШАЙКАТА .... ЕТО ЗАТОВА НЕ СЕ ЧУДЕДЕ ЧЕ НЕ ПОЗНАВАТЕ НИКОЙ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БУДА !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЯСНО Е КАК

    10 6 Отговор
    Гроб и учителката по руски са спечелили 806 гласа от 811 гласували ...
  • 7 Тефтерите с вересиите

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хи хи":

    Са с двойно предназначение. За вересиите , за политическа ориентация на длъжника.
  • 8 Перо

    5 2 Отговор
    Има два феномена, в света, които съществуват единствено и само в БГ: плащане за изборни гласове и хвърляне на пари от балконите, на телефонни измамници!
  • 9 ЧОЧО

    1 3 Отговор
    Всички партии купуват,понеже сме на власт ще набедиме,че купувачите са на ГЕРБ и ДПС. Ако взема пари от една партия и гласувам за друга,как ще се разбере макар,че аз не гласувам.
  • 10 Нормален

    0 4 Отговор
    Магазин с оборот 500-600 лв на ден върши оборот за купуване на гласуве за милиони Има ли нормален комунист които вярва на рашков / или тои вярва ли си/ поне сега не е много слънчево и няма мухи да го хапят