Last news in Fakti

1 Април, 2013 20:49 2 081 1

Смърт за Касапина от Колорадо иска прокуратурата

  • джеймс холмс-
  • касапина-
  • колорадо
Смърт за Касапина от Колорадо иска прокуратурата - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Прокуратурата на американския щат Колорадо ще поиска смъртно наказание за Джеймс Холмс, съобщи електронното издание Los Angeles Times.

Холмс, маскиран като Жокера, откри огън в нощта срещу 20 юли 2012 г., петък, в препълнената зала на мултиплекса "Century 16 Movie Theater" в Аурора по време на полунощната премиера на последната серия на трилогията за Батман, очаквана от милионите фенове. При трагедията загинаха 12 души, а десетки други бяха ранени.
Барак Обама определи кървавата баня като „акт на злото“ и обеща, че случилото се няма да бъде забравено. „Думите не са адекватни в тези ситуации, но нека близките знаят, че ние мислим за тях“, заяви президентът на 23 юли.


„За Джеймс Холмс справедливостта е смърт", заяви областният прокурор днес по време на предварително слушане пред съда в град Сентениал. Там, на 5 август ще започне делото срещу 25-годишният масов убиец, наричан от медиите Касапина от Колорадо.

Обвинението е взело решението за смъртното наказание независимо от заявлението на един адвокатите на Холмс от миналата седмица, че клиентът им е готов доброволно да се признае за виновен, за да избегне смъртното наказание.

Холмс е обвинен в умишлено убийство с утежняващи вината обстоятелства. Според законите на щата Колорадо за подобно престъпление се предвижда доживотен затвор или смъртно наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    0 0 Отговор
    За мене доживот без право на замяна е много по лошо отколкото смърт с нея ще се отърве от трудните 50-60 години зад решетките