Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 21:23 4 510 6

Предложиха момиче за „почасови услуги“ като гаранция за купен вот

  • купен вот-
  • избори

40 лева - струва един глас за изборите 2 в 1 в Плевенско

Предложиха момиче за „почасови услуги“ като гаранция за купен вот - 1
Снимка: бТВ

40 лева - струва един глас за изборите 2 в 1 в Плевенско. Това става ясно от разследване на БТВ.

Репортер под прикритие се срещна с мъж в местността Бала Баир до Плевен. Представя се за част от партия, набираща гласове за вота. Кръстьо има оферта:

„Ще ми даваш 500 лв., аз ще ти докарам 100 души, после аз давам парите. Отиваме и ти докарвам списъка, гледаш списъка. Даже, ако се наложи, ще взема на хората личните карти и ти ги показвам“, казва мъжът пред репортер под прикритие.

В знак на откритост Кръстю показва и личната си карта и представя друг мъж - Бисер, който твърди, че бил арестуван за купуване на гласове на миналите избори, но успешно прикрил всякакви следи. Бисер и Кръстю показват над 80 лични карти на хора от квартала, заснети на смартфон и чакат номера на бюлетината, която да посочат на хората. Предлагат и нетрадиционна гаранция - момиче от квартала за "почасови услуги", които той да плати след изборите, ако обещаните гласове излязат точно. Представя момичето като своя балдъза. Двамата мъже и балдъзата се отправят към колата ни в очакване на пари – по 40 лева за 100 гласа плюс 1000 отделно за тях двамата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дааа

    42 3 Отговор
    Циганизацията върви с пълна сила на всички нива. Ще ни интегрират няма начин.
  • 3 Човещинка

    6 20 Отговор
    Не виждам абсолютно нищо некоректно -давани са обещания, които не са изпълнени - ВСЕКИ МЪЖ ГИ ПРАВИ ТЕЯ РАБОТИ преди таковата...
  • 4 Миризлив пор

    26 2 Отговор
    А бе тези са 90% неграмотни, как ще гласуват за правилната партия?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мда

    9 2 Отговор
    Но българите не разбраха че докато не гласуват все така ще бъде. Тарикатите ще си купуват гласове и ще са на власт. Ако повече хора гласуват няма да им излизат сметките. Така с купени гласове могат всичко да постигнат.