Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 14:09 2 429 9

Задържаха учители бракониери край Твърдица

  • пушка-
  • ловец

Напоследък зачестяват случаите на незаконно отстрелване на елени, казват горските служители

Задържаха учители бракониери край Твърдица - 1
Снимка: Shutterstock

Двама бракониери са задържани при акция на горски служители в Сливенския Балкан край Твърдица. Учудващото в случая е, че те са учители, разкри бТВ.

„Получихме няколко сигнала от хора, които са възмутени какво се случва в Твърдишкия Балкан. Обсъдихме го с нашите началници и завишихме наблюдението в района. За една седмица попаднахме на лица, които бракониерстват. Предполагахме, че в една от дружинките може да се извършва бракониерство на сръндак“, разказа Юсеин Шакиров, главен експерт в Югоизточното държавно предприятие.

В късния следобед в събота те открили автомобилите на ловците в планината и ги изчакали да се върнат, след което проверили документите. На тези в първата кола документите били изрядни и ги пуснали, но във втория автомобил открили трупно месо от дивеч, което приличало на сръндак, което е предадено за експертиза.

Горските поискали бележката за лова, но ловците им казали, че не е в тях, а във водача на дружинката. По-късно било установено, че бележката е за лов на дива свиня.

Този път бракониерите били добронамерени и не правили проблеми, но има случаи, когато горски служители са били убивани, разказа Пламен Иванов, главен експерт в Югоизточното държавно предприятие.

През последната година има много нарушения, тъй като броят на глиганите е намалял заради африканската чума по свинете и бракониерите отстрелват сръндаци и елени. Цената на един сръндак е 1200 евро, а на планински елен – 5000, разказват горските.

Нарушителите са били задържани за 24 часа, а служителите на Югоизточното държавно предприятие призоваха институциите да се погрижат нарушителите да бъдат наказани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ...

    9 0 Отговор
    Може да са учители, но и тях някой ги е научил преди това ...
  • 2 Факт

    13 0 Отговор
    Някой двойкаджия ги е натопил!
  • 3 Механик

    20 1 Отговор
    Учители-бракониери, полицаи-престъпници, математици-вирусолози, тикви-премиери и кандидат министри-канадски шмекери. Супер е всичко.
  • 4 УСА боклук

    8 1 Отговор
    .... Този път бракониерите били добронамерени и не правили проблеми, но има случаи, когато горски служители са били убивани...?????
    Убивани или бъхтани?
  • 5 wrc

    4 0 Отговор
    Неандерталци... има Висша Справедливост и за такива.
  • 6 212121

    6 0 Отговор
    Малоумници само Съд ще ги оправи !
  • 7 Румен

    5 2 Отговор
    Що смятате животните в евро. Прави са хората . Чужденци идват и си правят кефа. Тези които ги посрещат гущкат яко пара. Скоро ще дойде краят и на ловните стопанства и на крадливите горски. А дотогава дивеча е на целия народ.
  • 8 Трепането

    3 2 Отговор
    На животни, дори с редовен билет си е гнусотия.
  • 9 Реалист

    3 0 Отговор
    Суджук щели да пълнят ама на :) взели им мисоту:)