Last news in Fakti

22 Декември, 2021 09:11 4 495 21

Емануил Йорданов: Докато бият тъпана, се покриват схемите за „Хемус“

  • емануил йорданов-
  • бият тъпана-
  • покриват-
  • схеми-
  • хемус

Това, което направиха прокурорите преди две седмици е абсолютен цирк, което най-вероятно ще възпрепятства разкриването на схемата по източването на парите за АМ ”Хемус”, казва юристът 

Емануил Йорданов: Докато бият тъпана, се покриват схемите за „Хемус“ - 1
Снимка: Нова телевизия

Като се изпусне шум и се бие тъпана, има време и условия да се покрият доказателства и схеми. Това, което направиха прокурорите преди две седмици е абсолютен цирк, което най-вероятно ще възпрепятства разкриването на схемата по източването на парите за АМ ”Хемус”. Това заяви пред Нова телевизия бившия вътрешен министър адвокат Емануил Йорданов в по повод оповестяването на това, че прокуратурата не желае да съдейства като свидетел на единствения задържан по аферата.
Според Йорданов има обаче и тайни служби, които би трябвало тихо и систематично да работят, така че нещата да вървят оперативно.
Емануил Йорданов обясни пред медията законовите възможности задържаният Колев да бъде защитен и неговите показания да бъдат взети под внимание.
Според НК ако разкрие преди извършване на престъплението, на него няма да му бъде търсена отговорност, а ако даде показания след като престъплението е извършено, наказанието му може да бъде под минимума.

Отделно може да бъде ползван законът за защита на застрашени лица, включително и да му се даде нова самоличност и да му се осигури живот в чужбина. Той може да бъде защитен и в България, но топката не трябва да се прехвърля между институциите.

На въпрос дали нещата могат да се случат "като по филмите", които гледаме Йорданов заяви: "Да, но ние сме способни да побългарим всичко."
Той е привлечен като обвиняем и прокуратурата вече не може да свали обвиненията, но в случая следва съдът да прояви особено внимание и тук ролята на адвокатите е много голяма, обясни Йорданов.
Йорданов разказа случай по свое дело, в което се е сблъскал с нежелание на прокуратурата, а и на съда да бъде разпитан ключов свидетел. Това е положението в Специализирания съд -там съдът и прокурорите действат в невероятен синхрон, а самият съд Емануил Йорданов определи като "малко по на изток от София".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    31 3 Отговор
    Някъде някой който е в играта заедно със задържания и знае твърде много трака зъби да не го намерят и него след като му нахлузят нЕкое ОСТРО въже.
  • 2 АННА МИЛА

    37 4 Отговор
    просто мафията си имат ДЪРЖАВА хващат дребни риби а иначеАКУЛИТЕ никой ги не закача
  • 3 Ивчо

    35 5 Отговор
    Като слушах каскета колко били направели те като прокуратура ужасс. Те същите играят заедно с крадците на милиарди, няма държава всичко ще се потуши
  • 4 сигурно

    31 4 Отговор
    А някой вярва ли , че няма прокурор на високо ниво замесен в кражбата , а е възможно и каскета да ги покрива !!!
  • 5 Алоу

    27 4 Отговор
    Тоя Колев ще каже каквото му вмениха да каже. Само, че разследващите като му изтупат разпечатки на телефона и записи на камерите по пътя до предаване на парите, става съвсем друго. Има само едно условие да се разбере пътя на парите. А то е да се иска да разберем.
  • 6 5577

    20 1 Отговор
    Защо само внушения в тази държава. Толкова ли нищо неможе да се направи. Имаме хубави закони. Защо се позволява такова говорене с предполагания. Имам чувството че някой се шегува с нас. При такава догадка някой трябва да е в ареста докато не се изясни ситуацията. какво му пречи на Рашков. Като има доказателства вече няма как да не се повдигнат обвинения. Покажете ги тези доказателства. Тогава говорете. Подобен род статии некоректно внушават. Може да е така, но може и да не е. Клюкарките пред блока. Все пак има професионалисти в България.
  • 7 Българка

    20 4 Отговор
    В извънредното правосъдие няма синхрон между спец. прокуратура и спеж съд, а пълното им подчиняване на волята на мутрите от мафията, разпоредене от главен Каскет и изпълнена от каскетчета.
    Забавянето чрез разиграване на гротеската от прокуратурата , че от ГДБОП им е оказван натиск, е единствено за спечелване на време за замитане на следи, скриване на милионите и синхронизиране на твърдения на крайните получатели/ баш престъпницитете колко са "невинни"
  • 8 Eagle eye

    11 2 Отговор
    А ве Мими, от 20 години в бг-то има бърз интернет, нищо не може да се скрие.
  • 9 Йеронимус БОШ

    17 5 Отговор
    Ненапразно ГЕШЕВ бе СЛОЖЕН на този пост лично от Борисов . И сега си върши работата да разводни , забави и осуети разследването на нещо , което е готово и очевидно.

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Майк Алън Патън

    16 4 Отговор
    Не можем да отречем , че думата ИЗЧЕГЪРТВАНЕ е много точна за цялото наследство , което оставиха ГЕРБ.

    Коментиран от #18

  • 12 мнение

    15 2 Отговор
    Прокуратурата може да се каже, че е действала добре и е работила успешно, едва когато има осъдени⚠️⚠️⚠️Дотогава всичко е лъжи и циркове от нейна страна. Каскета се изживява като треторазряден актьор от неуспешно криминално филмче.
  • 13 ТцТц

    16 4 Отговор
    Бойко борисов след 12 години управление ни остави НЕ държава, а мафиотска организация на най - високо ниво! Дайте са върнеме смъртното наказание, за да го обесим!!!!
  • 14 Перо

    12 3 Отговор
    Този път Мими е прав! След като обвиняемия не е краен получател на парите и поръчител, защо да не е защитен свидетел? Каква работа има органа по надзора /прокуратурата/ да води разпити и пряко да участва в оперативната работа на полицията? Знае се Гешев къде се отчита! При този шум и гласност на всяко действие по разследването, вече е късно за разкриване на престъплението, освен ако не тръгнат по обратния път,чрез СРС-та в чекмеджето и обкръжението, защото и до тоалетната не можеше да се отиде в изпълнителната власт, без разрешението на един човек!
  • 15 Гост

    9 0 Отговор
    Ставате сутрин и си казвате три пъти: "България е престъпна държава". След това денят ви ще е по-предвидим. В България има два типа хора - тези, които са сърбали попарата на престъпната държава и наивници, които тепърва ще я сърбат. И господ да слезе не може да оправи това клето племе, затънало в собсгвените си лъжи и скотство.
  • 16 БОРУНА ЛОМ

    4 2 Отговор
    ТОВА Е ЦЕЛТА!
  • 17 ртфг

    7 1 Отговор
    В Бг прокуратура и съд действат ведно. Всеки велможа бива прикрит по някакъв начин, всяко дребно деяние на обикновен човечец бива преувеличавано и раздувано с цел да бъде размазан и убит бавно и мъчително. Структурите са майстори в преиначаването на фактите с готови схеми, които разиграват и после в съда се приемат за истинни. С готови шаблони, еталони работят- така е прието, така се прави. Закостеняла 70-80 годишна структура, наследена от СССР, Сталин и Берия, която не се реформира, не може да бъде променена, защото изначално е такава- като се тръгне от подготовката, обучението НА КАДРИТЕ, работната среда, готовите шаблони и пр. Тази структура е УДОБНА на властимащите и затова не я променят.
  • 18 ртфг

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майк Алън Патън":

    Няма изчегъртване. Всичко си е постарому.
  • 19 Хаджибабикянов

    3 0 Отговор
    Мими ти или аз или и двамата да го "защитим"той явно има възможности,те парите не са намерени още?
  • 20 Темидец

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Йеронимус БОШ":

    По очевидно от нарушението на конституцията и чл.313 от НК,от канадеца не съм срещал,но прокуратурата отказа да му повдигне обвинение и затова-ОСТАВКА.
  • 21 За протокола

    3 3 Отговор
    Службите и МВР са под контрола на новите и Рашков и те си разследват, така, че какви ги плещи тоя? Продължават да ни пробутват "експерти" от духовата музика на резидента.