Last news in Fakti

13 Януари, 2022 16:35 1 559 18

Обвиниха Боян Расате за телесна повреда по хулигански подбуди

  • боян расате-

Расате, заедно с група мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“

Обвиниха Боян Расате за телесна повреда по хулигански подбуди - 1

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков /Боян Расате/ за хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди.

Според събраните по делото доказателства на 30 октомври около 17:30 часа Расате, заедно с група мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“. Той нанесъл удар с ръка в лицето на намираща се в офиса жена. Събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това обвиняемият Расате и неустановените нападатели напуснали офиса на Фондацията.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството, за което на Боян Станков е повдигнато обвинение, по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Разследването е започнато в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Расате е бил независим кандидат за президент в изборите, насрочени за 14 ноември.

След разрешение на Централната избирателна комисия, на Расате е повдигнато обвинение.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и са извършени няколко разпознавания. Изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Обвиняемият е български гражданин, с висше образование, неосъждан, се казва още в съобщението на прокуратурата. Той е пуснат под гаранция от пет хиляди лева.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава по отношение на неустановените по делото мъже и жени.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Значи

    47 7 Отговор
    Тъмнолилави бият полицай - няма проблем
    Тъмнолилави бият военен - няма проблем
    Удряш шамар на полово неустановено голям проблем.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 123

    32 3 Отговор
    Сина ми го пребиха преди 1,5г,свидетели,всичко,хората се знаят,милицията още разследва,дознание срещу неизвестен,тука обаче са бързи

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kim

    5 13 Отговор
    Роян Басате.
  • 8 БПФ

    26 7 Отговор
    Явно всички институции ревностно защитават не нормалните хора, а изpoдите, посягащи и на децата ни !!! Расате ли е най-големия престъпник в тая държава?
  • 9 АБВ

    7 20 Отговор
    Това гове..до да върви в затвора до живот

    Коментиран от #10

  • 10 ьЮЯ

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "АБВ":

    Ако той е "го... ведо" - не ми се мисли ти какъв плу... жак ще да си...
  • 11 321

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Професор Калоянов не го бият, а го УБИВАТ индо"българи" пред десетки свидетели през 2005. Няма съдени, няма осъдени, никой не го "лежи"... а той вече сигурно е изгнил в земята...
  • 12 цион

    2 11 Отговор
    тоя фашист защо е на свобода

    Коментиран от #16

  • 13 ЪРП

    11 1 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!
    КАКВА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ,КВИ 5 ЛЕВА!???????
    УМИШЛЕНО НАБЕЖДАВАНЕ И РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ ГО Е СТРАХ ДА КАЗВА ИСТИНАТА ПРАВО В ОЧИТЕ МЪЖКИ И ДОСТОЙНО!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 ЪРП

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Значи":

    ПЕЕЕЕЕРАСИ СЪР!!!!!!
    НОВАТА БГ МОДЕРНИЗИРАНА ЕУУУРОПЕДИЦЕННОСТ.....,КОЯТО Е С ТОП ПРИОРИТЕТ ПРЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!!.........
  • 15 ЪРП

    4 1 Отговор
    СВОБОДАААААААААААА ЗА БОЯН!!!!!!!!!!
  • 16 СПОКО СА ША ГУ УСМИРЯТ

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "цион":

    С ДВАЙСЕ ДЕЛА И ГЛОБИ....

    Коментиран от #17

  • 17 САААА СТРАННО ТЕЯ ДЕТ ГИ Е ПОСЕТИЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "СПОКО СА ША ГУ УСМИРЯТ":

    И РАЗПРОСТРАНЯВАТ РАЗВРАТ НЕ ГИ ГЛОБЯВАТ.....СТРАННА РАБУТА...
  • 18 наблюдател

    0 1 Отговор
    Темата с трансите е лично негова тема, на расате, а не на разни непознати нему. Момчето отдавна търси начин да се освободи като покаже най-вече на себе си, че няма общо с "такива". Лошото е, че се излага, защото не го разбира, а други го разбират и добре им служи.