Last news in Fakti

29 Април, 2013 21:13 3 430 0

Брендо отново мълча пред съда в Милано

  • евелин банев-
  • брендо-
  • съд-
  • делото-
  • милано-
  • "кокаинови крале"

Евелин Банев-Брендо и днес не проговори пред съда в Милано, съобщи БНТ чрез своя пратеник в италианския мегаполис Иво Никодимов. Делото „Кокаинови крале" отново се гледа при засилени мерки за сигурност в Аула „Бункера", създадена специално за процесите срещу извършители на терористични атаки в средата на 70-те години на миналия век.

Обвиненият като лидер на група за доставки на тонове кокаин от Латинска Америка в Европа Евелин Банев беше докаран рано сутринта в съда с брониран автомобил. В тричасовото съдебно заседание по собствено желание беше разпитан само Захари Марков, който е обвинен, че е отговарял за организирането на така наречените "мулета", които пренасят малки дози кокаин чрез поглъщане в стомаха. Марков отрече обвиненията и в последната си дума поиска да бъде оправдан.

Съдът трябваше да чете присъдите утре, но отложи делото за 22 май. Причината са непристигнали от Хърватия документи за италианците баща и син Антонио и Алесандро Мелато, обвинени като най-близки сътрудници на Евелин Банев-Брендо.

Късно следобед адвокатите на част от подсъдимите поискаха споразумения с прокуратурата и утре съдът ще се произнесе по тях. Това е възможно само за онези, за чиито престъпления се предвижда наказание до 5 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА