Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2022 20:53 2 612 31

Оставиха в ареста молдовците, обрали украинско семейство

  • свети влас-
  • украинци-
  • грабеж-
  • молдовци-
  • съд-
  • полиция-
  • арест-
  • бургас

След като задигнали близо 200 000 лева в различна валута и бижута, избягали

Оставиха в ареста молдовците, обрали украинско семейство - 1
Снимка: БГНЕС

Въоръжен грабеж в Свети Влас. Двама молдовци нападнаха и обраха семейство украинци, избягали от войната и намерили убежище в курорта. Извършителите са задигнали пари и бижута в особено големи размери, а днес съдът в Бургас ги остави в ареста, предаде БНТ.

52-годишният Владимир и 43-годишният Виталий влезли въоръжени в апартамента на семейството. След като задигнали близо 200 000 лв. в различна валута и бижута, избягали. Ден по-късно те са арестувани от полицията. Днес съдът в Бургас гледа мярката им за неотклонение. Прокуратурата и полицията определиха действията им като изключително конспиративни.

Още новини от Украйна

Минути, след като чуха решението на съда, молдовците, обвинени в грабежа заявиха, че са невинни. "Нас ни обвиняват незаслужено за това престъпление. Украинецът Виталий Чепишко е опасен престъпник. Ние знаем, че той не е човекът, за когото се представя. Той е наркобарон, той е много опасен човек". Според разследващите обаче, молдовците са влезли с пистолет в апартамента на 48-годишния украинец в Свети влас, където живее с жена си и 8-месечното си бебе, след като се евакуирал от Николаев.

След почукване по вратата и на руски език се съобщава, че от поддръжката на хотела искат да извършват някакви действия, вратата се отваря и две лица, едното от които с медицинска маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно състояние, разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно искат да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заплахите, които са отправени, е сторено, каза ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Предмет на престъплението, което е в особено големи размери е парична сума в размер на 65 00 евро, 10 000 лева, бижута от благороден метал и скъпоценни камъни на стойност приблизително около 30 000 щатски долара и още една вещ - мобилен телефонен апарат, който е закупен за близо 1 800 долара или общата стойност на предметите на посегателството възлиза на около 197 000 лева, каза Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Разследващите са установили, че молдовците са влезли у нас през границата с Румъния на 2 април. След обира, на излизане от хотелския комплекс се преоблекли и отседнали на различни места, така че да не бъдат заловени. Според защитата на обвиняемите не е доказано, че са имали оръжие. Няма доказателства приложени, че има проектил и рикошет. Не са открити в стаята, където е стреляно. При автоматичен пистолет, хвърля гилзата. Къде е гилзата, къде е проектилът, който се е забил в стената, заяви Тодор Недялков, адвокат на обвиняемия Владимир.

Отказали са да дават обяснения и двамата обвиняеми. Все още не са изложили своята версия, каза Виктор Паскалев, адвокат на обвиняемия Виталий. Има данни, че моя подзащитен се е познавал с пострадалия, допълни Тодор Недялков, адвокат на обвиняемия Владимир. Според разследващите обирът е целенасочен, но не са ясни причините. Съседи на обрания украинец не знаят да се е занимавал с незаконни действия. Украинецът, заедно със семейството си, вече живее на друг адрес. А обвиняемите могат да получат наказание "лишаване от свобода" до 20 г. или доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Az2021

    60 5 Отговор
    "Бедните" бежанци... На тия ли помага тъпото ни правителство докато пенсионерите ни мизерстват?!?

    Коментиран от #3, #13, #16, #19, #31

  • 2 един от многото

    51 6 Отговор
    Ама защо правят така тези лоши молдовци , да обират кротките и бедни украински фашисти! Ужас , уведомете веднага ООН , Интерпол , НАТО и мешерето!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С пари

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Това са няколко човека":

    С пари Аз все бедни засичам

    Коментиран от #8

  • 5 един от многото

    50 1 Отговор
    Колко българи имащи тези парични средства ползват някаква помощ от държавата , като пътуване без билет , без винетка , безплатно паркиране и медицинска помощ , че и парична . Това правителство е майка за украинските фашисти и мащеха за българите! Ще трябва да се разтуря седянката!
  • 6 Ежко Бежко

    29 1 Отговор
    Мария, пише че си завършила журналистика. Словореда ти е толкова объркан, че се чудя това гугъл превод ли е или си наистина неграмотна. Чети си писанията преди да публикуваш.

    Коментиран от #25

  • 7 един от многото

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Това са няколко човека":

    Да де , човеците от всички украинци са няколко , много си прав!
  • 8 един от многото

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "С пари":

    Да не би случайно да си джебчия?
  • 9 Кирил

    0 14 Отговор
    Тия Владимир и Виталий най вероятно са рашисти.

    Коментиран от #11

  • 10 Тепърва хурката

    41 0 Отговор
    Украинският криминалитет се пренася у нас - номенклатура,мутри,наркобарони,нацистки изтърсаци. Тепърва ще им ядем хурката.Това не е украинският народ - народът се свира по мазетата.
  • 11 Кличко

    6 12 Отговор

    До коментар #9 от "Кирил":

    Бих казал,че обикновенни Молдовски роми каквито са и Българските боклуци по Черноморието.
  • 12 да сме коректни

    32 1 Отговор
    Дали има попълнена декларация на митница за внесени такива неща в България от потърпевшите.........за статистиката просто......

    Коментиран от #15

  • 13 и АZZ да споделя

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Az2021":

    Тия ...ограбени "бедняци -бежанци" са им свили някакви 200 000,а аз какви скъпарски SUV-ове и лимузини виждам тук край морето да не ви казвам .Сигурно някои струват повече от тези 200 000 и остави ...ами даже и ...СВИНЕТКИ не им искат ,а на мен - българинът ,дал толкова за десетки години на България , ме карат (иначе яко глобяват) да си купувам СВИНЕТКА за 100 лева , всяка година за скромната си "барака",която я струва ,я не ...1000 лева -ама още си върви ,за да отида от село до Общината в града за има-няма 15 км за да си ПЛАТЯ ДАНЪЦИТЕ ...Zа здравните осигуровки и други привилегии да не споменам ...нито за ток, вода ,отопление мислят ...НИЕ да му мислим,как да се пишем за ...украинци .
  • 14 Путинофил

    34 1 Отговор
    Питайте митничарите как са пуснали украинеца с толкова много кинти?
  • 15 Митничар

    36 0 Отговор

    До коментар #12 от "да сме коректни":

    Румънските митничари още преди 2 месеца пуснаха клипове на украинци пренасящи по милион евро в брой, а други с килограми злато. А ние тук ги дундуркаме по курортите.
  • 16 Двама

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Az2021":

    Робин Хутовци. Голямо браво. Обраха наркодилъри!

    Коментиран от #17

  • 17 Скоро

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Двама":

    Денис ще фалира 😂
  • 18 русофили

    3 12 Отговор
    маскирани като молдовяни
  • 19 Мисля

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Az2021":

    Че е време да изметем Кирчо и слугата му барабар с Ленчето
  • 20 Малко смях ...

    16 0 Отговор
    Ха-ха-ха...Според "разследващите "..."Обирът е целенасочен, но не се знаят причините..." .Напомня ми за един стар виц от бай-Тошово време : Вървели попа и попадията пеш по пътя м/у две села ... Настига ги една "ЗаЗ"-ка ,спира и шофьорът отваря дясната врата и ги кани да ги вземе на "стоп" .Зарадвал се попа и нали е кавалер предлага на жена си да седне отпред а той посяга да отвори вратата за задната седалка ...амааа...на ...уви на ЗаЗ-ката такава просто ...НЯМААА. Отпрашила ЗаЗката в неизвестна посока с попядията , а попа отишъл да се вайка на селския милиционер.Мильо го попитал " Абе дедо попе ...номерът ...номерът поне виде ли ?" а попа отговаря : "Абе номера не видех ,ама ми е ...ЯСЕН " :))) Само нашите "разследващи" още умуват и не могат да си го ...ИЗЯСНЯТ :)))
  • 21 Вьйй

    25 0 Отговор
    Горките бедни бежанци мигранти Егати цирка ни играят .Бедняците хранят милионерите чужденци.Пфууу....
  • 22 Аре

    20 0 Отговор
    Пичове има много мутреси кандидати тцъ тцъ и много бедни бе живи да ги ожалиш за 40 БГ лв.на ден по луксозни хотели всичко кримиконтинг.довлякъл се да спасява кинтите си
  • 23 Леле леле

    22 0 Отговор
    Видяхте ли бежанката накичена със злато като коледна елха.Ей нахални племена нямат срам ни свян.
  • 24 Asdfg

    18 1 Отговор
    Киро-тъпиро-кривата уста веднага оставка!
  • 25 Asdfg

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ежко Бежко":

    Неграмотни са всички мисирки във “Факти.” Нямат нито една статия правилно написана! ФАКТ!
  • 26 Отново с руски имена,

    4 2 Отговор
    но това е само съвпадение...тия и за сапун не стават...
  • 27 В.В.П.

    8 0 Отговор
    Парите декларирани ли са?..Мутрите в Украйна ,такива ги трепят на място .В Киев спират колите и тсраш ,после ,контролен в главата ,и ги пишат за ,,окупанти,,.И навсякъде. Парите са си пари.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Съотношение Стандарт

    8 0 Отговор
    Не познавам нного български семейства с по 200 000 кеш. Верно че при Бойко всички бяхме милионери но все пак
  • 30 Митко

    11 0 Отговор
    Тия дето бягат са украинските олигарси и обкръжението им дето са крали с милиони , обикновените хора си стоят там , щото нито има къде да отидат , нито има какво да загубят и нито има защо да бягат . Оня ден видях един от бандеровците им , целия татуиран от-до , кара кола за поне 200 000 . Със сигурност от т.н. бежанци има и от украинската мафия и както не ги проверяват си вкарват и оръжие и всичко . Обикновен човек няма кой да го пусне да излезне от украйна , веднага го пращат да се бие , иска , не иска .
  • 31 Ник.

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Az2021":

    Дано от хотела са върнали парите на държавата за платения наем,а не да са се направили на ударени и сега държавата да излезе,че е платила на жертвите на тази жестока агресия, два хотела за един и същ период от време! Защото с тези пари (субсидии) можеше да се помогне на друго истински бедно семейство, като тях с хотелските сметки..