Last news in Fakti

14 Юни, 2013 13:19 2 314 0

43 автомобила иззети от незаконна автоморга

  • 43 автомобила-
  • иззети-
  • незаконна-
  • автоморга

43 автомобила са иззети от незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Радомир. Сериозни нарушения са установени на още три пункта в  Перник, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена вчера от служители на Главна дирекция „Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР – Перник с участието на представители на РИОСВ, Инспекцията по труда и ТД на НАП. Органите на реда проверили 5 автоморги в Перник и една в Радомир. За последната установили, че работи без разрешение и от пункта са иззети 43 автомобила, предадени като отломки от черни и цветни метали. Констатирано е още, че собственикът на автоморгата 32-гошният Б.Л. използвал за дейността си общински имот  - земеделска земя, която е замърсена с леснозапалими и горими течности и масла. Взети са проби за химичен анализ, за да се определи степента на замърсяване. Образувано е досъдебнво производство по чл. 234 „б” от Наказателния кодекс под наблюдението на Районна прокуратура – Радомир.

За три от пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали в Перник инспекторите установили, че търговците не разполагат с разрешително за разкомплектоване на моторни превозни средства и в същото време извършват такава дейност. Работниците в тези обекти били без трудови договори. Съставени са им актове от РИОСВ и Инспекцията по труда.

На автоморга на ул. „Владайско въстание” в областния град полицаите открили лек автомобил с чужди регистрационни табели, за което е образувано досъдебно производство по чл. 345 от Наказателен кодекс.

В хода на акцията, при покупка на авточасти от пункт на ул. „Атанас Накев” в пернишкия кв. „Изток”, проверяващите установили, че не се издават касови бележки и е съставен акт за административно нарушение от представители на НАП.

Работата по случаите продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА