Last news in Fakti

26 Юни, 2013 11:42 1 499 2

Кирил Рашков отнесе затвор и за укриване на данъци

  • кирил рашков-
  • рашкови-
  • цар киро
Кирил Рашков отнесе затвор и за укриване на данъци - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд осъди Кирил Рашков, известен като Цар Киро, на две години затвор за укриване на данъци, съобщиха от съда. Съдът кумулира наказанията лишаване от свобода, наложени  на подсъдимия Кирил Рашков по предишните две осъждания заедно с настоящото, като му налага едно общо най-тежко наказание в размер на две години и шест месеца лишаване от свобода.

Рашков е подсъдим по делото за укриване на данъци със съпругата си Костадинка, която също бе призната за виновна, но бе освободена от наказателна отговорност и е осъдена да плати глоба от 3000 лева.

Те са признати за виновни в това, че през периода 15.04.2003 г. – 30.04.2011 г. не са платили 267 320 лв. данъци и не са подали годишна данъчна декларация, като данъчните задължения са внесени в бюджета заедно с лихвите, възлизащи на 213 460 лв. или общата сума, внесена в бюджета е в размер на 480 781 лв.

Рашков е осъден да плати и глоба от 800 лева, както и на обществено порицание.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, тъй като подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Heinrich

    1 0 Отговор
  • 2 1488

    1 0 Отговор
    Za kopane si