5 Ноември, 2022 16:09 4 598 11

Обвиняем - няма! Разследването за смъртта на Денди е към своя край

  • денди-
  • смърт-
  • убийство

Разпитани са множество свидетели

Обвиняем - няма! Разследването за смъртта на Денди е към своя край - 1
Снимка: БГНЕС

кспертиза на трупа на светския хроникьор е последният шанс да се открие кой го преби жестоко

Разследването за смъртта на Любомир Милчев е към своя край, експертиза на трупа на светския хроникьор е последният шанс

Убиецът на Денди се измъква, пише "България днес"

Разследването на зверското убийство на Любомир Милчев е към своя край след месеци наред буксуване и тъпчене на едно място, а обвиняем за момента така и няма. Това показа проверка на "България Днес". Дали Денди ще получи справедливост, все още е под въпрос.

Почти 10 месеца след смъртта на екстравагантния писател, журналист и най-вече страхотен цигулар, няма и следа от човека, който го преби в собствения му дом, което доведе до мъчителната му смърт над месец по-късно.

Въпреки усилията си разследващите не могат да хванат дирите на мистериозния килър. Разпитани са множество свидетели, но към момента органите на реда нямат никаква представа кой може да е убиецът на Денди и каква точно е причината за тази животинска агресия.

Единственият шанс на разследващите е резултатът от последната експертиза, която бе направена на трупа на Милчев. Експертизата е финалната част от разследването и надеждите на следователите са да ги насочи към убиеца - да открият негово ДНК, косъм или друг биологичен материал по тялото на Милчев. Това е малко вероятно, тъй като тази експертиза е направена постмортем, а Денди бе в болница в кома над един месец, където тялото му бе поддържано чисто и редовно обръщан, за да не получи кръвоизливи.

"Нямаме заподозрян, нямаме задържан, след експертизата ще се види окончателно какво ще се случва", каза за "България Днес" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

На 17 февруари Денди бе намерен в безпомощно състояние в апартамента си в близост до столичната църква "Св. Георги". Милчев бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в рамките на една седмица, докато беше горе-долу стабилен, бе подложен на няколко черепномозъчни операции, докато бе поставен в медикаментозна кома. Въпреки усилията на лекарите на 27 март Денди ни напусна.

Версиите, по които работят от Софийската градска прокуратура, са няколко - убийство от ревност при изблик на гняв от негов близък, убийство заради ценности, скрити в апартамента на Милчев. Въртеше се и версия, че Денди е паднал, която бе бързо опровергана. Градската прокуратура категорично не разследва версията за злополука. Това казаха преди време за вестника от правната институция, а говорителят на Окръжна болница Антон Луков също категорично отрече, че това е възможно.

"Денди е бил жестоко пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, травмите му са жестоки и причинени от някого напълно целенасочено. Няма как тези наранявания да бъдат причинени от падане", каза за "България Днес" Луков малко след като Милчев бе приет по спешност в "Св. Анна".

Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но второто е по-вероятно. Това също ще се изясни, след като резултатът от последната експертиза излезе.

За съжаление по всичко личи, че убиецът на Денди ще се измъкне и надали някога ще се разбере кой е и каква е точната причина за тази нечовешка агресия.

Сбогом!

Малцина близки и приятели си взеха последно сбогом с Денди в столичната църква "Св. Параскева" на 5 април. На опелото на един от най-ексцентричните българи се събраха изненадващо малко хора.

Сред опечалените бе Йоана Спасова, която първа съобщи във фейсбук, че Денди бере душа в болница "Света Анна". От хай обществото на България регистрира присъствие единствено шефката на европейските културни програми за нашата страна в Министерството на културата Мери Молевски. Приятелят на Денди Кристофър, за когото имаше спекулации, че е заподозрян и отговорен за смъртта на Милчев, също удостои приятеля си с присъствието си и взе последно сбогом.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амин

    25 2 Отговор
    Бог да го прости! Няма по-колоритен и откровен човек в общественото пространство. Участията му бяха събитие и беше много смешно и смислено. Този, който го е убил ще си получи наказанието някой ден.
  • 2 Дреме ми

    21 1 Отговор
    за всичко, но...Ей така да си отиде един човек....Не съм съглаен! Няма да пиша за вяра , справедливост, не...Всеки който си знае какво е свършил, той си знае. Господ забавя, но не збравя. Имайте страх от Бога.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кофти

    14 8 Отговор
    Може да са ги убили комунистите, защото той си правеше доста яки шеги с "виенския бал" в руското посолство, припомняше им какви са селяни и как нямат нищо общо с царска русия. Денди беше антикомунист, за разлика от комунето "лорд" Ватман.
  • 5 Дааа

    11 2 Отговор
    Щом прикриват убиеца, значи е водеща личност в ЛГБТ+. ! Може да е бойкикев, може да е генерал атанасоф, а може да е и дяволът иван костов! Всички изр.....ди са заподозрени!
  • 6 1234

    7 5 Отговор
    Милицията прикрива убиеца!
  • 7 Денди

    0 8 Отговор
    Убиха ме комунистите.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    МИР на ДУШАТА му
  • 9 Те така

    4 7 Отговор
    Познавах го. Беше изключително стиснат! Минаваше един ден в адски студ покрай момче, което свиреше на улицата на цигулка, студент, вероятно в музикалната Академия и... "победоносно" го отмина! И това е само единичен пример. Никога на никого нищо не е дал, или помогнал. Живееше мързеливо и на аванта откъдето може. Напразно, глупаво, егоцентрично съществуване на самовлюбен гей имаше, любител на малки момченца. Не ми е жал за него. Отдавна трябваше да го няма и дано не намерят убиеца, който отърва България от него.

    Коментиран от #11

  • 10 123

    2 0 Отговор
    А има ли детектор на лъжата за разпитваните, ако не е, значи нарочно не е шолзван този метод за разкриване...
  • 11 именно затова

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Те така":

    с малките момченца са го изтупали като килим на пролет