Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 14:50 2 359 16

17 г. затвор за британец, убил българка и заровил тялото й в двора им

  • британец-
  • убийство-
  • жена-
  • село терзийско

От показанията на свидетели се установява, че подсъдимият многократно е упражнявал домашно насилие над пострадалата, изразило се във вербален и физически тормоз, вдигане на скандали, нанасяне на побой, унищожаване на покъщнина

17 г. затвор за британец, убил българка и заровил тялото й в двора им - 1

Британски гражданин е признат за виновен за убийство с особена жестокост на приятелката си. Той е осъден на 17 години затвор при първоначален строг режим, това реши Апелативният съд в Бургас. Престъплението е извършено миналата година в село Терзийско, Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съда.

Чуждият гражданин и пострадалата живеели на семейни начала в селото. До инцидента се е стигнало след скандал между двамата, вследствие на който мъжът нанесъл прободно-порезни наранявания на коремните органи и умишлено причинил смъртта ѝ.

Нанесени са множество удари, като техния брой значително надвишава необходимия за причиняване на смъртта, което характеризира престъплението като извършено с особена жестокост, посочват апелативните съдии в решението си.

Деянието е извършено коравосърдечно, хладнокръвно, садистично, тъй като след него подсъдимият е заровил тялото ѝ в двора на общия им имот. На въпросите на негови съселяни къде е пострадалата, отговарял, че е заминала за Сливен.

От показанията на свидетели се установява, че подсъдимият многократно е упражнявал домашно насилие над пострадалата, изразило се във вербален и физически тормоз, вдигане на скандали, нанасяне на побой, унищожаване на покъщнина.

Мъжът вече е бил осъждан за нанасяне на средна телесна повреда на пострадалата. Според свидетелски показания по делото той е посягал и на сестрата на починалата.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд у нас. След задържането на британеца миналата година, същият по време на разпитите е признал за извършеното престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    20 5 Отговор
    Гювендииството към чужденци е болест в БГ!

    Коментиран от #13

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 4 Отговор
    ТОВА не е ЧОВЕК
  • 3 Смех

    18 6 Отговор
    Можеше да си хване някоя англичанка и да му е мирна главата за какво му е трябвало да идва в БъГъ
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    чудовище психопат садист
  • 5 Тома

    9 4 Отговор
    А при нас щеше да бъде под домашен арест закото българския съд е най справедлив

    Коментиран от #7

  • 6 Е тъй де

    25 4 Отговор
    Така става, когато наша Гана си мисли, че щом не е българин, значи е ударила кьоравото. Гледам ги как се надуват и гледат отвисоко, докато паднат от клона. Тука все пак можеш да разбереш нещо за човека, а от чужбина - каквото ти каже. Англичани в България са най-големите от.репки, според дългогодишните ми наблюдения.
  • 7 Че той е у нас ва

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тома":

    Да беше прочел поне последния.от трите абзаца - АС Бургас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мамул

    21 1 Отговор
    Друго си е да те убие англичанин! По-европейско е някак, по-демократично!
  • 10 браво

    18 0 Отговор
    Само че искаме и такива наказания за братята от махлата дето за 5 лева убиват старците.
  • 11 Шопо

    22 4 Отговор
    Велика Британия е колониална държава и Британците се държат като господари.
    България е колония на САЩ и Бъгарите живеят като роби.

    Коментиран от #16

  • 12 Роза

    14 3 Отговор
    Ами щом е дошъл в БГ да живее в някакво село,значи е извършил нещо криминално и в неговата страна и е дошъл тук да се скрие.В чужда страна никой не го познава.Нашенките не си вземат урок и все се мятат на вратовете на всякакви чужденци.Мерзавци и садисти има навсякъде по света.За да се решиш да живееш с някой,трябва да го познаваш добре.
  • 13 Краси

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Това, че убиеца е англичанин не доказва, че чужденците са убийци. Всеки ден четем за убийства извършени от българи... За мен, ненормално е поведението на жената, която години е търпяла тормоз и побоища, но и това не е единичен случай. Хубавото е, че бързо е осъден. Това показва, че съда и прокуратурата могат да работи бързо и качествено, но ако не се намесят пари, връзки и корумпета.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Англичанина как ли е изтърпел българката":

    Възрастна жена намерена мъртва в дома си.
    След разследване криминалистите задържали 85-годишния мъж на жената Ангел Цекин за бруталното престъпление.
    Дядо Ангел е търпял тази жена 60 години!
    Медал за търпение трябва да му дадат.
  • 16 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    Войната за независимост приключва през 1783 г. с признаването на независимостта на Съединените американски щати от Британското кралство.
    САЩ също са били колония на Британия, значи ние сме колония на колонията.