15 Ноември, 2022 12:24 1 316 9

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него

  • изстрел-
  • смърт-
  • граничен полицай-
  • срещу него

Разстоянието от стрелеца до жертвата е било близко, проведен е оглед и от другата страна на телената ограда. Няма данни за навлизане от страна на стрелците на българска територия

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него - 1
Снимка: БНТ

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него, по безспорен начин, през загражденията, от турска страна, потвърдиха от Националното следствие.

Граничният полицай е бил непосредствено до направения отвор в оградата, като след този изстрел са произведени още няколко изстрела към автомобила на "Гранична полиция", съобщават от БНТ. Стрелците са се изтеглили навътре към територията на Република Турция.

Разстоянието от стрелеца до жертвата е било близко, проведен е оглед и от другата страна на телената ограда. Няма данни за навлизане от страна на стрелците на българска територия. Все още не може да се потвърди с категоричност броят на произведените изстрели. По-скоро има директен изстрел срещу граничния полицай. От пострадалия граничен полицай няма произведени изстрели, а от военнослужещия от Министерството на отбраната по посока на стрелеца или стрелците.

Според експеримента стрелбата не е от близко разстояние. Автомобилът на "Гранична полиция" е подминал отвора, но граничният полицай го забелязва, връща се, слиза от автомобила, доближава се до направения отвор в оградата и тогава е произведен изстрела към него. Не е ясно какво е провокирало стрелбата. Назначени са множество експертизи.

В района на 242-ра пирамида до село Голям Дервент, където беше убит граничният полицай Петър Бъчваров, български и турски следователи направиха следствен експеримент. Възстановяването на събитията имаше за цел да потвърди мястото на произведена стрелба.

Използвана е съвременна криминалистична техника и технически средства. Целта беше да се установят мястото откъдето са произведени изстрелите и тяхното направление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 2 Отговор
    Аз не съм чувал до сега рикушет от сачми.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    "Разстоянието от стрелеца до жертвата е било близко..."

    ОБАЧЕ

    "Според експеримента стрелбата не е от близко разстояние."

    Шах на матката ‼️‼️‼️

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Комисар Корадо Катани

    1 4 Отговор
    Турчето го е ранил с бренекето, зеленият чорап в паниката го е свършил зад капака.
  • 4 Мисля

    10 2 Отговор
    Който ще минава през оградата вечер и чуе и види граничния джип от поне километър,дали ще чака с пушка до дупката или просто ще се скрие и изчака?За мен си е било организиран канал(бизнес среща),нещо не са се разбрали за парите и резултата е налице.

    Коментиран от #7

  • 5 Емо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Яко, ако не беше тъжно. Само експертите не можаха да разберат причината за стрелбата, и разстоянието. Принципно пистолет срещу дълго оръжие не е добра идея, освен ако този с пистолета не открие огън пръв с поне един пълнител. пушката, въобще дългото оръжие е подходящо срещу въоръжен с пистолет и сигурно до около 30 м. На по-голямо разстояние е сигурно, че стрелеца с пистолета няма да улучи целта, следователно не е сериозна заплаха. Затова съм убеден, че най-много до 25-30 м. е било разстоянието, но вероятно доста по-малко.
  • 6 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Или ще вали или няма да вали.На 100%верна информация за утрешния ден.
  • 7 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля":

    МВР е най-голямата организирана престъпна група, гранична полиция не е изключение.
    Всички началници на МВР трябва да бъдат смененини.
    На гранична полиция също.
    На КАТ също.
  • 8 смешници

    3 0 Отговор
    бегай бе - вярно ли. Да ви ............у разследващите смешници - всичките са от кол въже. Ми много ясно че е срещу него, и за него. Щом е препариран на място, а и не е лошо да лежите на други опорки от сорта на - кой дал, кой взел, кой обещал.
  • 9 Цецо

    1 0 Отговор
    Оградата не физическата граница.Тя е доста по на вътре.Така че тези малоумни и глупави овчари както ги наричат първо са на Българска територия–нарушители-и после Убийци!