Last news in Fakti

13 Септември, 2013 16:00 2 989 1

Шофьорът на автомобила, забил се в турското посолство, шизофреник

  • шофьорът-
  • автомобила-
  • забил се-
  • шизофреник-
  • турско посолство

Няма да му бъдат повдигани обвинения

Шофьорът на автомобила, забил се в турското посолство, шизофреник - 1
Снимка: БГНЕС

Шофьорът Марчо Жеков, който се заби с автомобил в Турското посолство вчера,  страда от психично заболяване – „параноидна шизофрения”, сочат извършените първоначално процесуално следствени действия, оповестени от Софийска градска прокуратура.

Поради това той не може да бъде подведен под наказателна отговорност.

Спрямо него не са повдигнати обвинения. Материалите по делото се изпращат по компетентност на Софийска районна прокуратура (СРП), с оглед предприемане на действия за задължително/принудително лечение.

Първоначалните намерения на прокуратурата бяха на Жеков да му бъде повдигнато обвинение  по чл. 216
(умишлено увреждане на чуждо имущество) и по чл. 325 НК (хулиганство), но заради заболяването това няма да се случи.

Факти. бг припомня, че вчера Лек автомобил Audi A4 с варненска регистрация се натресе в турското посолство на столичния булевард „Васил Левски”.  Шофьорът не бе пострадал.

Двете врати на входа на посолството, от който излизат дипломатическите коли, бяха изкъртени.

Според очевидци автомобилът е завил рязко към посолството. Очевидка разказаха, че веднага след "удара" на аудито в посолството, полицай извадил пистолета си, отишъл при колата и извел шофьора.

Експерти прегледаха колата за взривно устройство, но такова не бе открито. По непотвърдена информация след като излязъл от колата мъжът е заявил, че отмъщава за своя загинал брат в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор