Last news in Fakti

29 Март, 2023 13:46 837 10

Задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица

  • задържани-
  • купуване-
  • гласове-
  • берковица

В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е намерена тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и срещу тях парични суми. В дома на сина, който е на 24 години, е намерен тефтер с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми срещу тях

Задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица - 1
Снимка: shutterstock

Баща и син от квартал „Раковица“ в Берковица са арестувани при акция на полицията за противодействие на битовата престъпност и купения вот, проведена вчера в целия регион Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е намерена тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и срещу тях парични суми. В дома на сина, който е на 24 години, е намерен тефтер с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми срещу тях.

При проверка в търговски обект на семейството, намиращ се до къщата на сина, са намерени множество имитационни стоки – дънки, анцузи, блузи, спортни екипи, клинове и други дрехи с лого на известни фирми като „Адидас“, „Найк“, „Пума“ и т.н., които били ползвани без тяхно разрешение и без договор. Намерена е и 4 литра жълта течност с мирис на алкохол, която е иззета и е наложена глоба за притежание на акцизна стока без бандерол.

Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове по член 167 от НК.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха, че от началото на предизборната кампания в региона са проверени множество сигнали за купуване на гласове, като са образувани девет досъдебни производства, предава БТА.

До момента са задържани четирима души, като в шест случая в различни домове бяха открити тетрадки с изписани имена и парични суми срещу тях. От полицейската дирекция заявиха, че акциите срещу купуването на гласове ще продължат до изборния ден и полицията ще направи всичко възможно да осигури честен вот в региона.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Купуването и Продаването на Гласове е Престъпление!

    Коментиран от #2

  • 2 Аззаззз

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Престъпление, за което кой знае защо няма предвидено наказание....
  • 3 Боко

    7 0 Отговор
    Течността я конфискувахме, в полза на Веждито!
  • 4 глоги

    2 0 Отговор
    ЗадържаХА баща и син за купуване на гласове в Берковица.
  • 5 Чичо Тони

    1 0 Отговор
    Раковица - циганската махала на Берковица.
  • 6 Браво много умно

    0 0 Отговор
    Значи Полит.партия дава пари да си купи гласове ,а престъпника се явява посредника,пълен цирк.
  • 7 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Искам и на мен някой да ми купи гласа ! Продавам го , вземам парите и гласувам както си искам !
  • 8 ганев

    1 0 Отговор
    ПО МОЕ ВРЕМЕ СОЦА РАЗРЕШИ НА 5 10 СЕМЕЙСТВА ЦИГАНИ ДА СИ НАПРЯВЯТ КЪЩИЧКИ ОБАЧЕ НА 5 КИЛОМЕТРА ОТ ГРАДА СЛЕД ГОДИНИ ДОРИ ИМАХА УЧИЛИЩЕ ТАМ БЯХА КРОТКИ И НИКОЙ В ГРАДА НЕ СЕ ОПЛАКВАХА ОТ ТЯХ ОКОЛО 83 ПР ОТ ТЯХ РАБОТЕХА ДОРИ ХОРАТА ГИ СЪЖАЛЯВАХА И ИМ ДАВАХА КАКВОТО МОГАТ И ТЕ СИ ЗНАЕХА МЯСТОТО ХОДЕХМЕ ЗА РИБА В РЕКА РАКОВИЦА ИМАШЕ МНОГО МРЯНА КЛЕН КРОТУШКИ И ЛЕШКИ КЪПЕХМЕ СЕ ЗАЕДНО С ЦИГАНЕТАТА И СЕ РАДВАХМЕ НА БЕДНО НО Щ А С Л И В О ДЕТСТВО НО СЕГА ЗНАЕТЕ КАКВО ДОКАРА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ
  • 9 Петьо Петров

    0 0 Отговор
    Хем ми е забавно, хем тъжно.Чета анализатори и специалисти как България се управлява все още от Кремъл чрез КГБ и ДС. В Москва има нова власт. запазила преданите на Родината и прокудила педателите. Май никой не помни,че и двете организации не съществуват от повече от 30 години. За разлика от досиетата на доносниците и зависимите. Истинските агенти умират тихо в самота но наглеците, пребоядисани от червено в синьо продължват да ни махат от трибуната и да ни обещават светли бъднини. Горбачов освен т.н. Източна Европа включваща и СССР продаде и досиетата на службите им. На ЦРУ, да. И те моментално се възползваха да вкарат демокрацията като радикално решение на всички проблеми. Решението се вижда ясно до къде ни доведе. Или си мислите, ех, как всички изведнъж решихме проблема си със съветския хегемон. Няма нищо случайно, приятели. Днес само лъскаме обувките на новия господар. Вярно загубихме икономиката си, селското стопанство, здравеопазването,армията и въоръжението си, енергетиката си и най-вече образованието, но на кой му пука, чепикът който лъскаме е по-блестящ. Изгубихме идентичността си като народ, но вече сме общество/а на джендъри, евроатлантици, изгубени поколения, вярващи че Бог е създал първо компютърът и чалга културата преди човека. Изгубихме държавата си, но на кой му пука? Станахме общество на мразещите, без значение кой и защо, но важна е мантрата:-"Мразете, и ще сте свободни!" А обществото на българите, забравихме ли го? Има ли още живи такива
  • 10 Петьо Петров

    0 0 Отговор
    Хем ми е забавно, хем тъжно.Чета анализатори и специалисти как България се управлява все още от Кремъл чрез КГБ и ДС. В Москва има нова власт. запазила преданите на Родината и прокудила предателите. Май никой не помни,че и двете организации не съществуват от повече от 30 години. За разлика от досиетата на доносниците и зависимите. Истинските агенти умират тихо в самота но наглеците, пребоядисани от червено в синьо продължват да ни махат от трибуната и да ни обещават светли бъднини. Горбачов освен т.н. Източна Европа включваща и СССР продаде и досиетата на службите им. На ЦРУ, да. И те моментално се възползваха да вкарат демокрацията като радикално решение на всички проблеми. Решението се вижда ясно до къде ни доведе. Или си мислите, ех, как всички изведнъж решихме проблема си със съветския хегемон. Няма нищо случайно, приятели. Днес само лъскаме обувките на новия господар. Вярно загубихме икономиката си, селското стопанство, здравеопазването,армията и въоръжението си, енергетиката си и най-вече образованието, но на кой му пука, чепикът който лъскаме е по-блестящ. Изгубихме идентичността си като народ, но вече сме общество/а на джендъри, евроатлантици, изгубени поколения, вярващи че Бог е създал първо компютърът и чалга културата преди човека. Изгубихме държавата си, но на кой му пука? Станахме общество на мразещите, без значение кой и защо, но важна е мантрата:-"Мразете, и ще сте свободни!" А обществото на българите? Има ли живи и къде са?