Last news in Fakti

11 Октомври, 2013 16:14 2 841 0

Хомосексуалисти и сатанисти арестувани на рожден ден в Иран

  • иран-
  • гейове-
  • власти-
  • хомосексуалисти

На партито е имало 80 души, поне 17 от които са били отведени със завързани очи

Хомосексуалисти и сатанисти арестувани на рожден ден в Иран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иранските власти арестуваха членовете на мрежа от хомосексуалисти и сатанисти на парти за рожден ден, съобщава Гардиан.

Акцията се е състояла в намиращия се в близост до границата с Ирак западен град Керманшах. Градът е населяван основно от представители на кюрдското етническо малцинство. Сайтът на местните гвардейци на ислямската революция вече съобщи, че техните въоръжени сили са разбили мрежа от хомосексуалисти и поклонници на дявола.

8 от задържаните са били женени един за друг. Много от тях са били чуждестранни граждани. Заподозряните са били задържани в церемониална зала, в която се е провеждало празненство за рожден ден.

Според гвардейците групата е била под наблюдение за определен период от време. Те обаче не уточниха колко души точно са арестувани. Иранските власти са оприличили хомосексуалистите на сатанисти, в опит да получат подкрепата на религиозните консерватори в страната.

Според различни данни на партито е имало около 80 души, поне 17 от които са били отведени със завързани очи на неизвестно място.

Лесбийките, гейовете и транссексуалните в Иран са подложени на сериозни гонения от местните консервативни  власти и от обществото като цяло. Някои от тях рискуват да получат много тежки наказания като заточение, дълги присъди в затвора  и дори смърт.

До скоро еднополовият секс в страната бе наказуем със смърт.  Изменения в Наказателния кодекс на Иран през 2012 г. доведоха до нови промени. Според тях,  човекът, който е играл активна роля в половия акт между двойката трябва да понесе наказание от 100 удара с камшик, при условие, че няма брак.  Мъжът, който е бил пасивен в сексуалните им отношения получава смъртна присъда, без значение какъв е брачния му статут. Наказанието за лесбийките е 100 удара с камшик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА