Last news in Fakti

18 Август, 2023 05:54 3 499 20

Иван Савов: По Петров е стреляно с карабина, извършителят трудно ще бъде открит

  • иван савов-
  • алексей петров-
  • убйство

Според криминалиста убитият е водел личен разговор в момента на стрелбата, който не е искал да става достояние на друг

Иван Савов: По Петров е стреляно с карабина, извършителят трудно ще бъде открит - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Можем да оприличим убийството на Петров като класическо поръчково престъпление, то е било с извършено предварително проучване, за да може да се знае, че точно по това време на това място ще бъде обектът. И съответно физическият убиец е направил необходимото по силите си, за да елиминира и спътничката на жертвата, като Слава Богу се оказа, че тя е жива. Спецификата е, че г-н Алексей Петров се слави с това, че е експерт по сигурност и е взимал доста сериозни мерки за сигурността си, свързани със смяна на автомобили, смяна на охранителите си, виждате, че атентатът беше успешен.

Това каза криминалистът Иван Савов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че начинът, по който Алексей Петров се е движел със спътничката си, показва, че е бил спокоен, тъй като покрай него не е имало охрана.

"Най-вероятно е водел личен разговор, който не е искал да стане достояние. При такъв атентат и такава стрелба с такова оръжие и такава дистанция, на която няма пряка видимост към извършителя, дори да имаше охрана - това нямаше да го спаси. Щеше да го спаси това, ако той смяташе, че срещу него се готви нещо. Той е бил възприел по-спокоен начин на живот, по-далеч от светлините на прожекторите. Не е предполагал, че срещу него се готви нещо подобно", допълни Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали се знае какво е оръжието, той поясни, че става въпрос за карабина.

"Предполагам, че тя е с оптически прицел, най-вероятно е била със заглушител. Това, че е произведен повече от един изстрел, говори, че оръжието е адаптирано да се презарежда бързо, може би е вид полуавтоматично. А дамата продължава да бъде под заплаха, защото тя е жив свидетел, не изключвам възможността и тя да е била обект, а не просто да е простреляна, защото е била с него", поясни криминалистът.

Според него трудно ще бъде намерен извършителят.

"За поръчителя нещата стоят по-различно от гледна точка на това, че едно добро проучване на последната година на Алексей Петров или по-задълбочен анализ на бизнес връзки - би могло да се стигне до евентуален поръчител, човек, който в момента има нещо за разчистване в момента. То може да бъде свързано с бизнес, може да бъде свързано с финансови взаимоотношения, които не е задължително да са от легален аспект", категоричен е Иван Савов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гориил

    19 0 Отговор
    Гангстерска държава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гориил

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Изпитаният метод ще зарадва американския посланик в София.
  • 6 Експерт Б.Г.

    18 1 Отговор
    То беше автомат,сега пушка ама автоматична.Е ще се окаже дрон накрая.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 3 Отговор
    във Филмите преди да се намери оръжието не се приказва мнооого.......Защо ииксперта смята ,че стрелецът е от мъжки пол,а не от женски????доколкото виждам с пълен стомах,човек не катери Черни Връх...нито пък са билипри бай Кръстьо на Леща или копривена супа........Явно действието се развива малко над Драгалевци до воденицата не към Манастира.....Та ,какви разходки може да правиш там където са били........Та това да е регулярно място.там около воденицата има конна база ,много хора и никой планинар не минава от там!тази жена,която бе уж убита ,а после се разбра ,че професионалиста ...я е Гръмнал в предмишницата и е счупил ръката и.........Дали ..........Накрая,много ми е интересно как се е измъкнал или измъкнала след стрелбата.........С карабина в ръка.......Не знам защо,ноо........Много ги мирише,мноого!

    Коментиран от #10

  • 8 Никой

    11 1 Отговор
    не очаква да бъде открит !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Браво бе милиционер

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    и от наемни убийци "разбираш"! Не го мисли той/тя знае какво да прави с пушката.............

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Браво бе милиционер":

    За разлика от вас,разбирам от всичко защото освен Друго Много бързо ми работи ЦНС и е много подготвена.Милиционер и Фуражка никога не Съм бил и Нямам такъв в рода си!та ,ако си ходил в планината,ще знаеш колко пречи Карабината когато трябва да се придвижиш Мноого бързо и понеже тези райони на витоша ги знам по добре от всеки тук бил той ииксперт или супер подготвен в симеоново водач.......мога да говоря мноого както за пътеките така и за непътеките ,така и за Гъбите.за жалост тази година,гъби Йок!Ще излизам ,около 20минути ще я сглобя и Проверя.......
  • 12 Изчакаха

    5 0 Отговор
    откриването на лова на пернатите и го гръмнаха !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един

    8 10 Отговор
    Всички пеят в един глас,"Извършителят ще бъде трудно открит" и сякаш всички знаят,че извършителят е задействан по-заповед от Москва,та изглежда и затова са на едно мнение всички,и никой нищо не разкрива,само приказват по-студията и си вземат заплатите на наш гръб,а ние само слушаме как извършителят ще бъде трудно открит!Държава и чудо!
  • 15 Демократ

    7 0 Отговор
    Няма да бъде открит ,защото не трябва да бъде открит убиеца, така както и на другите 200 души,ако не и повече, за времето на организирания престъпен преход в България.
  • 16 дори и децата вече знаят

    7 0 Отговор
    много добре знаете че няма да бъде разкрито убийството това си е практика на съда от много години така им излиза по доходоносно…
  • 17 Савов, Савов

    6 1 Отговор
    И без ТИ да ни казваш всички знаем, че извършителят и поръчителят няма да бъдат открити. А и никой не иска. Защо ли? А ти си гадателствай и пророкувай. Нали си се представил за Иксперт.
  • 18 Грухчо

    5 0 Отговор
    Полицаите имат версия че не се е занимавал с легални неща. Тогава защо не са го разследвали?
    МВР трябва да се затвори, щото е една охранителна фирма на държавна издръжка.
    Да им се дават помощи е по-добре, за да се нулират и да не умрат от глад.
  • 19 Емо

    0 0 Отговор
    Обичам карабините. Особено манлихер. 8 мм калибър ако не се лъжа. Бие на 1500 м прицелна далекобойност. Не знам обаче дали може да се монтират модерните мерни и оптически прибори.
  • 20 Емо

    1 0 Отговор
    И да не го открият, нас, обикновените хори ни боли ...я. Знаем кой го уби.
    Убиецът е единствената мутра, по-силна от него - а това е държавата. Създателят сам уби отрочето си. Защото видя, че създаде чудовище.