Last news in Fakti

23 Септември, 2023 18:54 2 673 8

Проверяват шофьори за алкохол и наркотици

  • пияни шофьори-
  • шофьори-
  • полиция-
  • алкохол-
  • автомобили

Общо 48 души са ранени в България при катастрофи през изминалото денонощие

Проверяват шофьори за алкохол и наркотици - 1
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 25-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, а двама са отказали тестване. Данните са от разпоредената в страната специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, обобщени към 16:00 часа.

В рамките на специализираната полицейска операция са проверени 8630 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 11 301 водачи и пътници. Съставени са 2436 фиша и 559 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 1945 МПС и 2135 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 512 фиша и 108 акта за административни нарушения. Установен е един водач, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Общо 48 души са ранени в България при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на МВР. Тежките катастрофи в страната са 33.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкянски помияр

    9 4 Отговор
    аз само ги насочвам
  • 2 Реалист

    8 14 Отговор
    Масово русофилите живеят за да къркат и изобщо не изтрезняват.
  • 3 Мдаааа

    10 7 Отговор
    Джендърските ценности оказват влияние хората да пият и пушат повече!

    Коментиран от #4

  • 4 Варненец

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаааа":

    Ти сериозно ли? Я виж в мамаша си раша, посред бял ден на всеки площад има поне по 10-20 нокаутирани от бояршника. Викаш запада пиел, а в рашка велики трезвеници.

    Коментиран от #6

  • 5 Двоен фалш стандарт

    22 0 Отговор
    Защо с тия тестове не проверяват всеки служител на МВР преди да започне работа на дежурство или раб. ден?И при положителен резултат.....

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шопо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Двоен фалш стандарт":

    МВР е ОПГ рекета на пътя трябва да спре!
    Шофьори от всички градове обединете се врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Вчера 93 Годишен Мъж загина на излизане от Село Хайредин
    КОЗЛОДУЙ БГ Инфо